A bruttó érintő bármiféle levonásnak a levonás jogcímével együtt nem kéne rajta lenni a havi bérlapon?
Ha az én bruttó béremből levonnak bármit is és ebből kijön a nettó, majd ezt ráírják a bérlapra DE a valóságban ettől kevesebbet kapok mert a főnök szerint "még levontunk tőled" akkor ennek a levonásnak nem kéne jogcímmel rajta lenni a bérlapon?
Havi 20.000 ft-nak nincs nyoma a bérlapon, a bérlap szerint a
260.000 Ft bruttóból szabályosan képeznek 172.900 Ft nettót (ez eddig oké) MAJD átadnak kp-ban 152E nettót.
és a bérlapon semmi nyoma sincs, hova tűnt a 20.000.
????
"ahol kp-ban fizetnek,"
Mondjuk ez pont nem áll meg "vádként" mert ezt meg én kértem még amikor beléptem. Választhattam hogy kp vagy utalás.
"Hát akkor magadnak kerested a bajt...“
mert miért is? elmagyaráznád? Az a kollegám aki meg utalós, annak is hiányzik a béréből-akkor miért is kerestem a bajt? Elmagyarázod?
De igen! Ennek kötelezően rajta kell lennie a bérlapon.
A főnök mondta: Levontunk tőled.
És nem volt előzmény (akár koholt is), kárt okoztál vagy más indok...
EZ nem ad sok támpontot csak azt, hogy öncélúan történt levonás.
Sokszor hallani efféléket, nyár kezdetén és év vége-karácsony körül.
A "főnöknek" kell a nyaralásra, ajándékra a pénz. Ha "nem tetszik, mehetsz" ! Stílus...
Kérdezd meg a bérügyest, hogy mi volt a levonás oka...
Elvileg minden levonási okot fel kell tüntetni a bérjegyzéken. Elvileg....
De a történet azért összetetebb.
A bérügyes azt mondja, amire utasították... így előbb-utóbb a mégis főnököt kéne megkérdezned...
Ő meg azt mondd, amit akar. Ez a "ha nem tetszik, huzzál a f@szba" munkáltatói hozzáállás...
Te döntsd el, hogy megéri - e szólni, vagy viseled ezt továbbra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!