Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezhetnek a bírság megfize...

Kötelezhetnek a bírság megfizetésére?

Figyelt kérdés
Céges autót vezettem, ami nem az én nevemen van, hanem a cég nevén, ahol dolgozom. Autópálya matrica nem volt rajta, erről engem nem tájékoztattak. 3x fotóztak le, a cég követel tőlem kb. 60 000 ftot, mivel szerintük az én felelősségem. Ha én megtagadom a bírság megfizetését levonhatják a béremből az én beleegyezésem nélkül? Szerintük igen, mert kaptam erről szerződést, amit én alá írtam. Ha megtagadom a befizetést mire számíthatok?
2023. ápr. 30. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
"Autópálya matrica nem volt rajta, erről engem nem tájékoztattak." Talán neked kellett volna tájékozódnod, mielőtt felhajtasz vele az autópályára. Mondom ezt olyanként, aki már több céges autót is vezetett.
2023. ápr. 30. 16:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, hogy egyik cég sem vesz olyan kocsira matricát, amivel előre láthatóan nem lesz felhajtva az autópályára.

Természetesen mindig a sofőré a felelősség. Szóval igen, neked kel fizetned. Hogy a béredből levonhatják-e, arra is az a válasz, hogy igen; ha kárt okozol a cégnek, azt is a béredből vonják, ha nem is egyszerre, de részletekben.

2023. ápr. 30. 16:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Te vezetted, szóval tiéd a felelősség. Az, hogy nem tudtad, hogy nincs matrica nem ment fel a felelősség alól
2023. ápr. 30. 17:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Te hajtottál fel, szóval a te sarad.

De ennyit ne fizess be, 49 ezer egy éves matrica, amivel mentesülsz az eddigi pótdíjak alól.

2023. ápr. 30. 17:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a cég levonhatja tőled.

Így jártál.

2023. ápr. 30. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!