Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogerős ítélet után kapom...

Jogerős ítélet után kapom vissza a pénzem?

Figyelt kérdés
Százezer forinttal károsított meg egy csaló, feljelentést tettem, elkapták, de nem az én feljelentésemre, hanem egy másik károsult jelentésére, mert neki van kamerája a házon. 15-en vagyunk károsultak, valami hárommilió az összes csalási kár, összesen a 15 sértettől ennyit csalt ki. Van egy másik sértekk, akitől egy alkalommal kétmilliót csalt ki, azt is ő követte el. Most folyik az eljárás, de ahelyett, hogy hamar lezárulna és jogerősen elítélné a bíróság, rendszerint nem jelenik meg idézéseken a rendőrségen, ami lassítja a nyomozást. Mi lesz, ha még egy évig tart a dolog, majd a bíróságon nem ért egyet a váddal, tárgyalások lesznek, húzódik ítélet ellen fellebbezni fog, akkor megy felülvizsgálatra, majd valamikor lesz jogerős. Nincs rá esély hogy visszakapon, visszakapjuk a kárunkat mostanában, csak jogerős ítélet után?

2023. ápr. 29. 19:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ terjesztettél - e elő eddig polgári jogi igényt.

Ha nem, tedd meg. (de erre majd az ügyész is jogosult)

Ha eljut a dolog odáig, akkor majd a biró dönt erről. Ha nem, akkor egyéb törvényes útra utasítja az igényt.

Ekkor jön a polgári eljárás, ami évekig tarthat.

Ha abban is lesz majd - egyszer - jogerős ítélet, akkor ,ha van vagyona, ami megmaradt még akkorra, akkor abból lehet majd a végrehajtást kérni.

Szerintem kezdj el inkább lottózni - annak több esélye van, mint hogy visszakapsz bármit is.

egy ügyvéd

2023. ápr. 30. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!