Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki megáll a bejárómon,...

Ha valaki megáll a bejárómon, és e miatt nem tudok ki- vagy beállni, hívhatok rendőrt? Nem a ház előtt, a bejárómon.

Figyelt kérdés
Azzal nem volna baj, hogy a ház előtt áll meg, merőlegesen elfér legalább 6 kocsi kényelmesen. (Le van fedve, hogy ha jön valaki legyen hova álljon. De az agyas beáll a bejáróra. Mert neki csak 15 perc. Szóltam már neki, hogy ne álljon oda. Lehet ezt jelenteni, és lehetőség szerint elvitetni a kocsit? Vagy bontsam le mögüle a hidat, hogy megtanulja? Igazából csak pár fedlapot kell levenni, van is mivel, tehát nekem annyit megér. 😉 Csak nehogy e miatt még ő jelentsen fel. Sajnos forgalmas út mentén van, mögéállni nem tudok, mert félő, hagy valami hülye belémszalad.
2023. ápr. 26. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:

Nyilván láttál kapukon táblákat, parkolni tilos. Ha mégis, az törvényszegés, el lehet vitetni.

De egyszerűbb, a beálló kizárólagos használatú? Mert ha igen, azt teszel vele, amit akarsz, ha ez nem zavarja a többi forgalmat.

2023. ápr. 26. 16:26
 2/8 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 26. 16:31
 3/8 A kérdező kommentje:
A bejáró ott volt, mikor a házat vettem. Én annyit csináltam, hogy lefedtem végig az árkot, mert ha valami volt, a fél udvart beterítették a kocsik. Ha valaki menni akart, akkor 3 másik kellett kiálljon, stb... Egy egyszerű kertesház, közterületen lévő, kapubejáró előtti területe.
2023. ápr. 26. 16:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, tehát kérhetek hatósági segítséget. Remélhetőleg nem kerékbilincset fognak alkalmazni... Végső soron meg felszedem mögüle a fedlapot, és oldja meg a kijutást. Nem tehetek róla, hogy épp akkor érek rá bevinni lesterimozni. 😁
2023. ápr. 26. 16:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Elállják a kapubejárót, a ház elé parkolnak. Mit tehetsz meg és mit nem? - autosjog.hu

[link]

2023. ápr. 26. 16:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne mögötte szedd fel a fedlapot, hanem mielőtt odaáll. Így amikor te jössz, mész, akkor leteszed a lapot, majd beállás vagy kiállás után felszeded.

Plusz macera, de így akkor nem fog odaállni, ha nem tud átmenni a gödrön.

2023. ápr. 26. 16:47
 7/8 DK-s ***** válasza:

Most nem fogom neked átnyálazni a KRESZT, de pontosan tudom hogy ezt tiltja, tehát a kocsi elvitethető.

Valamikor láttam egy garázsbejárón a figyelmeztetést, ami a KRESZ paragrafusát is idézte.

2023. ápr. 26. 17:23
 8/8 DK-s ***** válasza:

Kikerestem neked:

Várakozás

41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.

(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:

c) ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;

2023. ápr. 26. 17:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!