Egy kiskorúnak attól, hogy nem szavazhaz még lehet politikai véleménye?

Nyilván, ez annyira evidens, hogy válaszolni sem érdemes rá.
Ami miatt mégis megteszem, az az, hogy sajnos vannak, akik ezt megkérdőjelezik, és a véleménynyilvánítási szabadságot is megkérdőjelezik. Mindkettő felháborító.

A vélemény nem kortól függ...
A realitása viszont már igen.

#3-nak:
Nem csak fidelitas létezik. Jöhet a Demokratikus Lendület-be is.

Emlékszem, hogy gyerekként is néztem a híreket, olvastam politikai tartalmú újságot, és érdekelt. Tehát nyilván alkottam véleményt is, nem egy az egyben nyaltam be, amit olvastam. Volt, amin röhögtem, hogy baromság, volt, amivel egyetértettem...
Emlékszem a rendszerváltásra, a gimiben parázsviták voltak egymás között, hogy melyik párt a jobb... Tehát egyértelműen érdekelheti a politika, és lehet politikai véleménye.
És szakpolitika is érdekelheti, pl. hogy mi van az oktatással, az egészségüggyel, mi lesz a nyugdíjjal... Miért ne érdekelhetné?! És ha érdekli, akkor nyilván van véleménye, és ha van véleménye, akkor teljesen természetes, ha esetleg ki akarja fejezni a véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!