Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen legális eszközökkel...

Milyen legális eszközökkel védhetem meg magamat közterületen, rám támadó kutyától?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 17. 10:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

20mg-nál nem nagyobb töltetsúlyú 2-klór-benzalmalononitril(könnygáz) hatóanyagú gázsprayvel.

Ezért azért kell hangsúlyozni mert kapszaicin hatóanyagtrtalmú (mezei nevén paprikaspray)-vel nem.

2023. ápr. 17. 10:13
 2/15 anonim ***** válasza:
15%
Ha megfelelően viselkedsz, akkor nem támad rád kutya, tehát inkább neked kellene megtanulnod a kutyákkal való magatartás alapjait.
2023. ápr. 17. 10:46
 3/15 anonim ***** válasza:
81%

Hármas,

Neveletlen vagy rosszul nevelt kutyával szemben nincs olyan, hogy megfelelő viselkedés, az olyan kutya mindig támad, mindenkiben ellenséget lát, olyan emberben is, akit naponta lát már 10 éve.

Inkább neked kéne megtanulnod, hogy szükség van gázspray-re és egyéb eszközre, főleg úgy, hogy ráadásul a neveletlen vagy rosszul nevelt kutyákat a gazdáik nem is tartják megfelelő kerítésen belül.

2023. ápr. 17. 11:00
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Amit az #1-es írt könnygáz az hatásos lehet. Pontosan nem ismerem az állatkínzás ilyen speciális eshetőségét, de szerintem ha van nálad egy szúró/vágó/hosszabb eszköz, még azzal is megpróbálhatod elvenni a rád támadó eb kedvét, függetlenül attól, hogy annak milyen sérülést okozol.

Mindegy hogy mi, csak legyen időd elővenni! A lényeg, hogy ne kerülj földre, mert akkor a kutya azt csinál veled, amit akar.

2023. ápr. 17. 11:02
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Engem olyankor is támadnak agresszív kutyák, amikor elektromos robogóval csendben megyek, erre fut utánam és le akar szedni. Érdemes lenne büntetni a kutya gazdáját a támadásért is és a rossz kerítésért is.
2023. ápr. 17. 11:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát velem az történt, hogy 1 darab puli meglátott messziről az utcán, amikor csendben odaértem hozzá, akkor elmenekült, majd miután már mögöttem volt elkezdett utánam jönni és meg akart harapni. Máskor mit csinált ez a puli ?

Láttam, hogy ugyanezt eljátszotta 2 alsós kisgyerekkel (1 lány, 1 fiú). Amíg előttük volt a puli, addig menekült előlük, majd hátulról rohant és támadott és a kisfiúnak sikerült elzavarnia a kutyát.

Harmadik alkalommal azt láttam, hogy egy nyugdíjas öreg bácsival csinálja ugyanezt.

Negyedik alkalommal azt láttam, hogy kerítésen belül volt 3 puli, sehol senki, a 3 puli egymást ugatta egy ideig, majd megtámadták egymást és visítoztak.

Azért az elzavarás, ijesztés nem minden támadó kutyánál válik be, szükség van valamilyen védelmi eszközre.

2023. ápr. 17. 11:21
 7/15 anonim ***** válasza:
77%

Hetes,

A szájkosarat és a pórázt a kettes írta, nem a hármas. :D

2023. ápr. 17. 11:25
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Hú, de utálom az olyan embert, aki vígan sétál az utcán az agresszív kutyájával szájkosár és póráz nélkül.

Egy normális, okos, szobatiszta kutya megérdemli, hogy szájkosár és póráz nélkül sétáljon az utcán, mert az nem támad senkit, sőt még örül is, hogy egy idegent lát és szívesen fogadja a simogatást.

Agresszív kutyát nem engednék az utcára, még az is lehet, hogy szájkosárral, pórázzal sem.

2023. ápr. 17. 11:35
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Nem 20 mg, hanem 20 gramm töltőtömeg, az hozzávetőlegesen 30 ml.

Egyébként a legálisan horható gázspray-k nem sokat érnek, olyan kevés bennük a folyadék, és a hatótávolságuk is kevés.

A CS hatóanyag nem ér semmit kutyára, meg sem érzi.

2023. ápr. 17. 11:39
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam egy horvátországi történetet, az egyik szomszéd feljelentette a másikat amiért nem tudott aludni, majd kipihenten dolgozni menni a sok ugatástól, a bíró igazat adott, ő is mondta, hogy így nem lehet aludni, majd híre ment ennek a történetnek, erre rengeteg ember felháborodott, hogy "márpedig a kutyának az a dolga, hogy ugasson".

Én nem tudom megérteni ezt a rengeteg embert. Mit ugasson már? Az a rossz kutya, aki csendben figyel ? Nehogy már az a kutya legyen a rossz, aki egész nap csendben figyel, fekszik vagy sétál az udvaron.

2023. ápr. 17. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!