Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek ki merjek menni...

Szerintetek ki merjek menni az utcára?

Figyelt kérdés
A rendőr elkaphat, ha iskolaidőben közterületen tartózkodom, mert iskolás korú vagyok. Viszont a mi sulinkban ma tanítás nélküli munkanap van.
2023. ápr. 12. 10:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Kimehetsz, de legyen nálad pénz, hogy ki tud fizetni a büntit, Kb 50-100 ezer ft.
2023. ápr. 12. 10:12
 2/12 anonim válasza:
100%
Nyugodtan. Azért nem szoktak a rendőrök csak úgy random odamenni az emberhez, hogy mi járatban vagy. Ha nem csinálsz semmi gyanúsat, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy honnan-hova tartasz. Egyébként is csak 16 éves korig vagy tanköteles.
2023. ápr. 12. 10:13
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

Khm, fiam iskolájában a tanítás nélküli munkanap azt jelenti, hogy ott kell lenni, csak nem tanórák vannak, hanem tematikus foglalkozások. És a hiányzást ugyanúgy igazolni kell, mint más tanítási napokon.

Szóval ha a rendőr elkap és megbírságol, még igaza is lesz. Az más kérdés, hogy erre kicsi az esély.

2023. ápr. 12. 10:15
 4/12 A kérdező kommentje:
Továbbképzés van a tanároknak. Nekünk nem kell bemenni
2023. ápr. 12. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan kimehetsz.
2023. ápr. 12. 10:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi
2023. ápr. 12. 10:23
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, bármennyire is nem tetszik az itteni olvasóknak, azért vedd figyelembe a #3 választ, mert igaz. Ő legalább tisztában van a mai zavaros helyzettel.

És én is azt mondom, a rettegés a nemtudás igazolása, tehát ne rettegj, nincs rá okod.

2023. ápr. 12. 10:28
 8/12 anonim ***** válasza:
46%
Max begyűjt az őrsre és megtanítja a matekot
2023. ápr. 12. 10:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

A rendőr nem bírságol kiskorúakat, amiért azok délelőtt nem a suliban vannak:)

A nevelés nélküli munkanap - már amikor anno ezer éve én jártam suliba is így volt - a tanároknak volt munkanap (kirándulás, értekezlet, bármi), gyereknek szünet.

Szívem, neked nem kell a rendőr felé igazolnod, hogy miért vagy az utcán délelőtt:) fájhatna a torkod is és épp a patikába tartasz vagy anyukád munkahelyére. Senkinek nincs hozzá köze.

2023. ápr. 12. 11:37
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Most jöttem be az utcáról. Elég sok kiskorú szaladgált kint, egyedül is. :)
2023. ápr. 12. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!