Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ilyen esetben a lány felelőssé...

Ilyen esetben a lány felelősségre vonható bűnrészességben?

Figyelt kérdés
Van illetve csak volt egy Kanadában élő rokonom, egy 27 éves srác. Egy elég bizarr chat oldalon megismerkedett egy lánnyal, aki azt kérte tőle, hogy a fejére tegyen egy zsákot és egy kötelet szorosan a nyaka köré és úgy maszturbáljon, miközben live felvételt készít erről és a lány azt ígérte, hogy ha megteszi ezt érte, akkor lefekszik vele. A srác ezt megtette, azonban egy rossz mozdulattal ki ment a lába alóla és megfulladt..meghalt. Ez öngyilkosságra való felbujtásként nem állná meg a helyét?

2023. ápr. 9. 22:30
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
81%

Ha felküldesz engem látrán a csűr tetejébe, hogy csseréljek ki egy eltört cserepet, de én megcsúszok s leesek, az se öngyilkosság vagy abban segítkezés, hiába, hogy bevett öngyilkossági forma a magas helyekről leugrás.

Ugyanígy, pl egy hídjavításnál, ha az egyik munkás balf.sz volt s leesett, az se öngyilkosság, hiába, hogy amúgy arról a hídról leugorva szoktak elkövetni öngyilkosságot.

2023. ápr. 10. 11:06
 32/38 anonim ***** válasza:
9%

32.

De ha azt mondoják, hogy ugrálj féllábon a csűr tetején, ami miatt leesel akkor már más a helyzet

2023. ápr. 10. 11:10
 33/38 anonim ***** válasza:
81%

33

Nem, akkor sem más, akkor is én vagyok a f.sz, mert dönthetek úgy, hogy nem csinálom meg, mivel tudom, hogy nincs olyan egyensúlyérzékem, hogy ne essek le.

Ezt jelenti cselekvőképes felnőttnek lenni. Nem tudod másra kenni a saját hülyeségedet.

Mint ahogy az előző oldalon valaki behozta a kisgyerek-gyufa esetet. Ott rá lehet kenni a szülőre, mivel alapvetően ő felel a gyerek testi épségéért. Egy felnőtt saját magáért felel (amennyiben nem szellemileg visszamaradott, de akkor van gondnoka)

2023. ápr. 10. 11:16
 34/38 anonim ***** válasza:
9%

34.

Nem számit te mit gondolsz az számit, mit mond a biró és az azt mondja amit Én irtam! Te talán tanulsz jogot? Mert Én igen!

Amugy szánalmas ez a lepontozás azoktól akik nem szakértők!

2023. ápr. 10. 11:20
 35/38 anonim ***** válasza:
80%

35

Az a baj, hogy sajnos tanulok, bár nem kifejezetten jogi szakon vagyok.

Amúgy meg nem az számít, hogy a bíró mit mond, hanem hogy a törvény mit mond. Másolgathatod ide az öngyilkosságra vonatkozó részeket, ha ez nem öngyilkosság.

Ha a 60 éves Marika néni kiesik a 10.-ről ablakmosás közben, az se öngyilkosság. Ha a 27 éves Pityuka fétis maszti közben megfojtja magát, az se öngyilkosság. Nem öngyilkossági szándékkal lett egyik se, hanem egyszerű baleset volt.

Ide meg pl pont jól jön, hogy alapvetően nem jogi szakon vagyok, mert egy másik tárgyból tavaly pont a halálokokat tanultuk. A közlekedési vagy egyéb balesetek meg az öngyilkosság külön vannak. Előbbi véletlen, oka változó, leginkább a figyelmetlenség és a szabályok nem betartása, utóbbi meg szándékos, legtöbbször hosszú ideig is készülnek rá, segítséget is kérnek valamilyen formában és pszichológia eredetű (reménytelenség érzés, stb)

Öngyilkosság az a cselekedet, amikor valaki SZÁNDÉKOSAN önmaga halálát okozza.

2023. ápr. 10. 11:35
 36/38 anonim ***** válasza:
39%

Az "azt mondta, hogy" az nem jelent semmit, mert te dönthetsz.

Ha nyár közepén a haverod azt mondja, ugorj a tóba, te beleugrasz és megfulladsz, az simán baleset. Nem öngyilkosság, a haverod sem felbujtó, egyszerűen te vagy a hülye.

2023. ápr. 10. 11:47
 37/38 anonim ***** válasza:
5%

35. Akkor tanulj keményebben, mert ez kevés lesz. Az öngyilkosság az ember saját halálának szándékos okozása. Itt a cél a szexuális örömszerzés volt és a halál balesetszerűen következett be, így kizárt az öngyilkosságban való közreműködés.

A gondatlanságból elkövetett emberölés is igen gyenge lábakon állna, mert nem volt semmilyen alá-fölé rendeltségi viszony, a fiú nem állt semmilyen kényszer alatt, továbbá a lány nem volt a helyszínen, nem tudta ellenőrizni, hogy a rendszer olyan-e ami adott esetben alkalmas az önmentésre képtelen állapot előidézésére, illetve ennek ellenőrzése nem volt tőle elvárható. Ez a fiú dolga lett volna, amit ő nem tett meg.

2023. ápr. 10. 11:58
 38/38 anonim ***** válasza:
80%
Nem.
2023. ápr. 10. 13:26
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!