Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen papírok, iratok szükség...

T-chan kérdése:

Milyen papírok, iratok szükségesek, ahhoz hogy örökbe tudjam fogadni a hugomat?

Figyelt kérdés
A nyáron töltöm a 18-at és utána szeretném magamhoz venni a húgom, aki még a szüleimmel él. Róluk röviden csak annyit, hogy náluk nincs áram több mint egy éve, valamint az apám hazavitt egy kurvát aki már lassan 1 éve lakik náluk. Én tavaly szeptemberben költöztem el otthonról a nagymamámhoz, oda jönne hozzánk a húgom.

2023. ápr. 9. 13:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Ez nem így működik sajnos. Az állam dönt.
2023. ápr. 9. 13:12
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Ha a húgod elég nagy, bemehet a gyámhivatalba, és kérvényezheti, hogy veled élhessen. De ez kétélű fegyver. A gyámhivatal kiemelheti úgy is a családból, hogy nem rád bízza. (Persze lehet, hogy az is jobb, mint ami most van) Minden valószínűség szerint a nagymamád aktív közreműködése is kell hozzá, mivel feltételezem, övé az ingatlan (ha nem, akkor azé is, aki a tulajdonos). Ez akkor sem örökbefogadás, hanem gyámság. Azt is érdemes végiggondolni, hogy ez nem megy máról holnapra, tehát ha csak kis időt kellene már csak "otthon" töltenie, nem biztos, hogy érdemes belekezdeni.
2023. ápr. 9. 13:19
 3/13 anonim ***** válasza:
43%

Nem fogadhatod örökbe. Egyrészt van egy apja, másrészt a testvére vagy. Csaladba fogadás működhetne, ehhez kellene az apja beleegyezese.

Kétlem, hogy ne lenne otthon áram, de ha valóban így van, teszel egy bejelentést a gyamhivatalban. Apád partnere pedig az apád partnere, és marhára nem érdekes, hogy szerinted kva e.

2023. ápr. 9. 13:20
 4/13 anonim ***** válasza:
68%
EZ nem így működik. Ráadásul 18 vagy, magad is gyerek szinte. Munkád sincs, lakásod sincs. Nagyanyád mit szól? A szüleitől nem lehet csak úgy elvenni a gyereket.
2023. ápr. 9. 13:22
 5/13 anonim ***** válasza:
15%
Aki lepontozott ugyan árulja már el, hogy miért tette. 3. voltam
2023. ápr. 9. 13:26
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
#5, kicsit off, de szerintem azért pontoztak le, mert legalizáltad az apa családba fogadott kváját. Azért álljon meg a menet...intézhetné ezt diszkrétebben is az "apa"
2023. ápr. 9. 13:31
 7/13 anonim ***** válasza:
38%

6!

Legalizaltam? Egy eve együtt élnek, ergo az apa párja,partnere, elettarsa, akar menyasszonya. A kérdező szerint kva, azt meg a vilagon semmit nem jelent, sok gyerek szerint az apa új partnere kva, hiszen az anya helyébe lépett. Amúgy mit kellene diszkretebben intezni? A parkapcsolatat? Miért ne elhetne a nő az apa saját hazaban?

2023. ápr. 9. 13:35
 8/13 anonim ***** válasza:
90%

Nyilván elkerülte a figyelmedet, hogy az anya is ott él és nem írta a Kérdező, hogy el lenének válva az apjától. Gyakorlatilag ez annyi, mintha a te pasid beállítana egy újabb nővel és onnantól kezdve fogadd el a "menyasszonyát"!

2023. ápr. 9. 13:46
 9/13 anonim ***** válasza:
14%

"és nem írta a Kérdező, hogy el lenének válva az apjától."

Azt sem írta, hogy egyáltalán házasok-e.

2023. ápr. 9. 13:53
 10/13 anonim ***** válasza:
89%

Hoppá, most látom kihagytam egy "n"-t a "lennénekből"!:(

Szerintem teljesen mindegy, hogy házasok vagy sem, leéltek egymással kb. 20 évet, van több gyerekük. Biztos, hogy nem az anya kérése volt, hogy költözzön oda egy másik nő!

Egyébként aki egy ilyen igénytelen putriba beköltözik egy másik asszony nyakára, az rendszerint nem Mária-lány, hanem egy igénytelen qrva.

2023. ápr. 9. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!