Szeretnék az udvaromba kamerát tenni.Viszont csak drótkerítés van köztem és a szomszéd közt és ugye a kamera át látná oda is azt mondja a szomszédom ezt nem tehetem meg ha feltételek oda egy kamerát be fog perelni.Ez igaz beperelhet?
Persze, hogy nem teheted. Te örülnél neki, ha valaki téged figyelne a saját házadnál, udvarodon?
De mit szeretnél figyelni? Miért a kerítésre irányítanád???
Állítsd be úgy, hogy csak a te udvarod, kapud látsszon.
Még közterületet is tilos kameráznod, nem hogy más magánterületét. Úgy kell beállítani a kamerát, hogy csak a te telkedet vegye, vagy ahogy előttem is írták, a kerítés elé kell tenni valamit. Most hogy építesz elé a saját telkedre egy másik deszkakerítést, vagy beülteted 2 méteres sövénnyel az már tökmindegy, de a kamerán nem látszódhat a szomszéd telke.
Mielőtt mindent is bekamerázol, most szólok, hogy a házad előtti járda sem lehet benne a kamera látószögében, mert az már közterületnek számít és kamerával figyelése engedélyhez kötött. Tehát a kapuajtót, bejárati ajtót is érdemes okosan beállítani.
Szerintem ez is tudja, csak most nincs időm neked kamerát guglizgatni.
Érdekes amit írtok, mert ehhez képest az összes hegyteteji kitollasodott milliárdos várfalszerű kerítéséről csak úgy csüngenek a közterületi járdát is belátó maszek kamerák, mint juharfákról a pörgettyűk...
Amúgy jó ötven éve feltalálták már az oszlopos tujasort, aki még ma is ilyen problémáknál tart, mint a kérdező és a szomszédja, azok nagyon kezdők. Ideje kitakarni a kedves szomszédot, mert lesz még a kameraügyletnél nagyobb kényelmetlenség is a jövőben.
8
Az egy dolog, hogy mi a szokás, meg mi a jogilag megengedett...
Még a rendőrök se foglalkoznak vele, ha nincs feljelentés. Egy nyugdíjas ismerős háza előtt karambol történt. A helyszínelő rendőr becsengetett, hogy látta a kamerát, megnézhetné-e a felvételt. Megnézte, pont szépen látszódott minden. A rendőr átmásolta pendrive-ra a részletet, megköszönte, és elment...
Amúgy a szomszéd nemcsak, hogy beperelhet, kérdező, mert az pénz- és időigényes lenne. Hanem birtokvédelmet kérhet a jegyzőtől, az pedig ingyenes neki, ha a javára döntenek, és 15 napon belül határozatot kell hozni. (A szomszéd által megelőlegezett eljárási díjról aztán te fogsz egy csekket kapni, a határozattal együtt.) De a maszkolás megfelelő, ha ilyen van, akkor a szomszéd bukja a feljelentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!