Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit csináljak, ha az üzemorvos...

Mit csináljak, ha az üzemorvos nem adja meg az alkalmasságit?

Figyelt kérdés
1 órát takarítok délelőttönként ruhaboltban. A munkáltató adott általi beutalón balesetveszélyes munka szerepel. De ez csak egy általános beutaló, itt ilyen nincs. De mivel le vagyok százalékolva, ezzel szivatnak hogy nem adják meg az alkalmasságit. De muszáj ezt csinálnom, mert nem fogok tudni megélni.
2023. ápr. 1. 18:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

NEm szívatnak. Betartják a törvényeket.

Egyébként megértelek, és sok szemponl igazad van, de gondolj arra, ha valakit visszautaíttanak, annak oka van.

Próbálkozz az önkormányzatnál és igényelj segélyt.

Egyébként őszintén érdekelne, melyik pártra szavaztál...

Elmeséled?

2023. ápr. 1. 18:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Keress másik munkahelyet, konzultálj a háziorvosoddal.
2023. ápr. 1. 18:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan munkát vállalj amire megadjak az alkalmasságit, ennyit tudsz tenni.
2023. ápr. 1. 18:07
 4/13 anonim ***** válasza:
90%
Menj el magánszemélyekhez lakás takarítani. Igaz, hogy ott napi több órát kell takarítani, de akár 3 ezer Ft-os órabért is kaphatsz (ha jól takarítasz).
2023. ápr. 1. 18:47
 5/13 anonim válasza:
77%

"takarítok délelőttönként ruhaboltban. A munkáltató adott általi beutalón balesetveszélyes munka szerepel."

Egy ruhaboltban takarítás mitől számít balesetveszélyes munkának?

2023. ápr. 1. 18:52
 6/13 A kérdező kommentje:
Mert a cégnek van egy formanyomtatvány (beutaló) és tök mindegy hol takarít, a papíron ez van. Ezt a főnökömnek és az üzemorvosnak meg kellene beszélni.
2023. ápr. 1. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
62%
Nekem egy húszas mindig megoldotta, pedig az én munkakörömben ténylegesen lehet galibát csinálni.
2023. ápr. 1. 19:31
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom, csúszásveszély. Vagy vegyszer vagy akármi. Megértem, hogy a munkáltató védeni akarja magát jogilag. Neki kb. tök mindegy, hogy ki, csak legyen valaki - erre a melóra meg pláne talál ezer embert.

Dokinál szintén ez a helyzet. Ha a doki átenged, akkor

2023. ápr. 1. 23:54
 9/13 anonim válasza:
Csúszásveszély... aha, értem. Akkor mondj olyan munkát légyszi, amire nem lehet ráhúzni, hogy balesetveszélyes valamiért :)
2023. ápr. 2. 06:15
 10/13 anonim ***** válasza:
24%

Egyszerű a képlet: nem mész el az alkalmasságira. Nekem 3 éve járt le az orvosi alkalmasságim a COVID alatt. A kutyát nem érdekli, egyszer szóltak hogy menjek el mondtam hogy bocs pont covidos vagyok nem akarok megfertőzni senkit ;)

Egyébként ezeknek az üzemorvosoknak sincs semmi hasznuk, teljesen felesleges munkakör. Ha egy portást odaállítanának az is el tudná mondani hogy olvasd le a szemtáblát és lemérné a vérnyomásodat.

2023. ápr. 6. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!