Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 7 évig dolgoztam egy munkahely...

Csepregi21 kérdése:

7 évig dolgoztam egy munkahelyen, most a tavalyról áthozott szabadságomat töltöm, 3 hét. Ezalatt elmentem egy másik céghez dolgozni. És mi van ilyenkor? többi lent. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Úgy döntöttem hogy felmondok a régi melóhelyen, de nem mennek bele a közös megegyezésbe, pedig írásban ezt kértem is,hanem le akarják dolgoztatni a 30 napot, amire a jobb munkahely miatt már nincs lehetőség. Igazolatlan hiányzás miatt úgymond kirúgnak...gondolom. Mivel jár ez? Mire kell számítanom?

2023. márc. 30. 20:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Nem kapsz végkielégítést."

Ha a dolgozó mondja fel a munkaviszonyt, akkor egyébként sem jár ez a juttatás.

"És mi van ilyenkor?"

7-es válaszolónál a pont. A benne leírtakra számíthasz. Ha a munkáltató úgy dönt, hogy nem erőlteti, akkor megúsztad. Ha úgy dönt, hogy már "csak azért is", akkor nem úsztad meg.

Ez most kizárólag a volt munkáltatódon múlik...

2023. ápr. 1. 07:19
 12/12 A kérdező kommentje:
Na sikerült kompromisszumot megoldást taláni. A felmondási idő felét elengedte a régi munkáltató, lévén hogy szabadságok és ugye 7e és 10e ünnepnap, a maradékot meg az új munkahelyen pihenőnapra eső munkanapokon fogom ledolgozni végül is 3x3 napot. Így mindenki nyugodt, bár így én fogom szinte az áprilist végig melózni minden nap, de így májusban 2 helyről is kapok fizetést.
2023. ápr. 1. 12:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!