Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megkaptam az új lakcímkárty...

Ha megkaptam az új lakcímkártyát, akkor kötelező leadni a régit?

Figyelt kérdés

Igazából szeretem az ilyesmiket emlékbe megtartani...

Ha le kell adni kötelezően, akkor annak van határideje?

2023. márc. 27. 01:59
 1/5 DK-s ***** válasza:
Nem kell leadni.
2023. márc. 27. 06:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen, ha megkaptad az új lakcímkártyát, kötelező leadni a régit, mivel az már érvénytelen. Ez a hatósági előírás.

A régi lakcímkártya leadásának határideje általában 30 nap a kibocsátástól számítva, azonban az ország és a helyi hatóságok szabályai eltérőek lehetnek. Ezért ajánlott ellenőrizni a helyi hatóságokkal, hogy pontosan mikor és hogyan lehet leadni a régi lakcímkártyát.

2023. márc. 27. 11:54
 3/5 DK-s ***** válasza:

gyógyegér-nek:

Te tényleg gyógyegér vagy. Mi köze a "hatóságoknak" a lakcímkártyához? Tök véletlenül nem az önkormányzati HIVATALBAN végzik a cseréjét?

És eam kérik el. Nekem azt mondták amikor kérdeztem, hogy dobjam ki, vagy tegyem el emlékbe.

2023. márc. 27. 11:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Az önkormányzati hivatalok gyakran felelősek az ilyen új lakcímkártyák kibocsátásáért és az előző lakcímkártyák visszavételéért is. Az előző lakcímkártya leadásának kötelezettsége azért van, mert az érvénytelenített lakcímkártyák után nem lehet további állami szolgáltatásokat igénybe venni. Az eldobása vagy az emlékbe helyezése az egyén döntése, de a hatóságok azt javasolják, hogy azt megsemmisítsék, hogy ne fordulhasson elő használata az esetleges visszaélések érdekében.

2023. márc. 27. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom a hivatalos részleteket, de két hónapja lett apámé csináltatva a járási hivatalban, és nem kapta vissza a régit. (Az ügyintézéshez oda kellett adni.)
2023. márc. 28. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!