Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy személy tartozik nekem,...

Egy személy tartozik nekem, lejárt az idő amit ígért. Milyen lépést tudok tenni?

Figyelt kérdés

Nagy összeggel tartozik nekem (1M feletti). Papírt írtunk róla, benne minden fontos részlettel. A benne megjelölt határidő lejárt.

Én ezzel nem számoltam, hogy valóban nem fogja visszaadni. Mi a következő lépés? Rendőrség? Bíróság? Hova menjek?

Köszönöm!

(Bocsánat ha tudatlan vagyok, 21 éves lány vagyok, nem tanultam jogot sem voltam ilyen helyzetben)

2023. márc. 20. 11:44
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja igen, azon már túl vagyok, hogy figyelmeztetem, hogy jogi útra lesz terelve. Látszólag pont nem érdekli, nem tudok vele normálisan beszélni sajnos....
2023. márc. 20. 11:44
 2/10 anonim ***** válasza:
4%

"Papírt írtunk róla"

Tényleg? Hivatalos közjegyző által pecsételt? Mert a papír az semmi, én a bevásárlási listát szoktam ráírni, éppen olyan releváns

2023. márc. 20. 11:49
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
Tértivevényes felszólítást küldesz neki, amelyben leírod, hogy ha adott határidőig nem fizet, akkor jogi úton fogod kikényszeríteni a fizetést. Ha ekkor se fizet, akkor - szerintem - bírósági feljelentést kell tenni. De lehet, hogy ehhez ügyvédi segítségre is szükséged lesz.
2023. márc. 20. 11:52
 4/10 anonim ***** válasza:
Részletfizetési lehetőséget kínálsz fel neki. Ez mindenhol kötelező. Az elmaradt közös költséget is így fizettetik ki a lakókkal. Törleszti részletbe. Ha nem fizet így sem, akkor nem tudsz mit tenni, így jártál. A sima papír nem számít. Nincsenek rajta pontos adatok. Nem lehet beazonosítani kinek is adtál kölcsönt pl nincs feltüntetve az adószáma, személyi igazolvány száma, személyi száma. Az hogy Kis Pista nem jelent semmit
2023. márc. 20. 12:12
 5/10 A kérdező kommentje:

#4 már bocsánat, köszönöm hogy segíteni akarsz, de honnan veszed, hogy csak annyi van rajta, hogy Kis Pista? Egy nyomtatott 2 oldalas papírt írtunk, 2 tanúval, és minden személyes adattal. Az okmányairól másolatom is van.

Rendben, hogy részletfizetés, meg tértivevenyes felszólítás meg ilyenek, arra gondoltam, hogy hova menjek most konkrétan? Ügyvédhez? Rendőrség, bíróság, közjegyző? Kit kell felhívnom ki fogja intézni? Mert gondolom nem 2 forint lesz ez az egész, legalább annyit akarok hogy biztos jó úton indulok el. Sok a lehúzás, pláne ha látják majd hogy egyedül vagyok, és egy fiatal lány.... Pláne ha elmesélem, hogy a volt párom vert át...

2023. márc. 20. 12:22
 6/10 A kérdező kommentje:
#2 nem nem hivatalos, de egy perben bizonyítékként szerintem teljesen megállja a helyét, főleg 2 tanúval. Plusz egy csomó írásos bizonyítékkal illetve rögzített telefonbeszélgetéssel. Tehát próbáltam védeni magam, de nem gondoltam hogy szükség is lesz rá, és most el kéne indulnom...
2023. márc. 20. 12:25
 7/10 ConnectCare ***** válasza:
100%
Olyat tudsz vele szemben kérelmezni, hogy fizetési meghagyás. Ezt ügyvédnél vagy közjegyzőnél tudod intézni. A fizetési meghagyásnak az a lényege, hogy kap az adós egy fizetési felszólítást, ami alapján vagy fizet, vagy ha nem csinál semmit, akkor végrehajtóval végrehajtható vele szemben vagy ha vitatja a követelést, akkor perré alakul és le kell pereskedni, hogy jár-e neked a pénz.
2023. márc. 20. 12:56
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Szüleid ismerték a párodat? Meddig voltatok együtt? Testvéred? Unokatestvér?

Nagyon jó, hogy leírtad az esetet, mert sokan tanulhatnak ebből. (Én már 3500 ft.-nál is nagyon ki voltam "akadva" és többször szóltam, hogy akkor sincs minden rendben, ha csak influenza elleni gyógyszert vittem...)

Tehát várnám vissza az adóssága megtérítését. Állítólag rendesen dolgozik és "jó" fizetése van, de a felesége, bla, bla, bla...

Én a "jogi szakértőmmel" jártam így. (Mármint a fent említett megfázásos eset.) Tényleg hallatszott rajta, hogy alig tud beszélni.

Hihetetlen, mennyire kell vigyázni. Még a párkapcsolatokkal is!!! (Főleg azzal.) Az én "párom", is csak úgy követelőzött volna 20 ezer forinttal - mármint a testvére - de megállj parancsoltam az eseményeknek időben...

2023. márc. 20. 13:38
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

Területileg illetékes jogi segítségnyújtó osztály adhat felvilágosítást. (Lakóhelyed szerinti.)

Talán-talán még a családsegítő szolgálat is, de inkább legyél óvatos! NE KERÜLJ GYÁMÜGGYEL KAPCSOLATBA SEMMIKÉPPEN!!!

Budapesten laksz életvitel szerűen? Más kárt nem okozott neked a "párod" a pénzzel való eltűnésen kívül?! Szerintem ez tényleg rendőrségi ügy lehet. Jóhiszeműségedet kihasználta. Csalás, sikkasztás.

A hatóságoknak annyit érdemes említeni, hogy a bizalmaddal visszaélt csúnyán. A hozzátartozóid elől nem érdemes eltitkolni semmit. Hiába vagy nagykorú, akkor is!!!

Mire kellett neki az a pénz? Mi volt a szerződésben?

2023. márc. 20. 13:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Szólsz az adósságbehajtással foglalkozó baltásnak..
2023. aug. 4. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!