A verés mint hivatalos büntetési forma hogyhogy nincs már a palettán?
2
Vagy igen, vagy nem. De abból legalább van haszna az államnak. Idióta.
"Elég jó elrettendő ereje lenne, főleg köztéren."
Valamiért mindenki ezt gondolja, de az a helyzet, hogy k.rvára nincs elrettentő ereje. Ellenben van egy csomó negatív hatása.
"Mert a pénzbüntetés megoldja a problémát? Pl. gyorshajtás esetén? Idióta"
A pénzbüntetés sem oldja meg, de a kérdés nem ez volt, hanem, hogy verés miért nincs. Idióta.
"Pl mien negatív hatása van?"
- legitimálja a fizikai erőszakot, és azt a példát mutatja, hogy veréssel rendezni a konfliktust oké dolog. Ez belemagyarázásnak tűnik, de érdemes belegondolni, mennyire elfogadott dolog az adóelkerülés Magyarországon a korrupciót használva alapul, mondván "ők is lopnak, nekem is lehet".
- eszkalációra motivál. Ha most elkap a rendőr gyorshajtásért, tudom, hogy szépen meghúzom magam, elfogadom a büntetést, és akkor nem lesz bajom. Ha tudom, hogy meg fognak verni, akkor valószínűbb, hogy saját védelmemben szembeszegülök, és agresszívan viselkedek.
- a téves pénzbüntetést vissza lehet téríteni, a verés okozta lelki és fizikai sérülést viszont nem. Legalábbis én nem tudok elképzelni, ahogy a tévesen megvert elkövető és a rendőr kimegy a tett helyszínére, és az elkövető jól elveri a rendőrt, aztán kezet fognak és mindenki boldog.
- nehéz meghatározni, mennyi az a verés, ami még jogos, és ez túl nagy hatalom egy ember kezébe. Ha esetleg egy agresszívebb rendőr túlkap a dolgon, akkor csúnya dolgok történhetnek, sokkal tisztább azt mondani, hogy az erőszak minden formája tiltott.
"ha meg lecsukják, abból is nagyon sok "haszna" van az államnak. Idióta"
Ez megint nem válasz a pénzbüntetéshez, pláne nem a veréshez. Idióta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!