Különvagyonnak számít egy válás esetén ha családi házunkat eladtam még a házasság előtt és az az összeg a bankszámlámon található? Válás esetén kérdezem. Közös vagyon volt öcsémmel, beleegyezésével a az összeg az Én számlára érkezett.
Igen, ha papírokkal igazolni tudod, hogy
a) házasság előtt már a neveden volt a ház adott tulajdoni hányada;
b) házasság előtt eladtátok X Ft-ért és az a bankszámládra került.
Ez esetben váláskor az a te különvagyonod, feleségednek semmi köze hozzá.
Alapvetően különvagyonnak számít az, ami már a házasság előtt is megvolt.
Itt az zavarhat be, ha a házasság alatt folyamatosan volt pénzmozgás az adott számlán. Ebben az esetben nehezen bizonyítható, hogy az értékváltozás mekkora része származik az eredeti pénzből, meg mennyi keletkezett a házasság alatt. Valahogy azért nyilván megoldható a szétosztás, de hogy pontos lesz-e a kettéválasztás, háát...
Lehet, jobb lenne, ha az öcséd nevére lenne nyitva egy számla, és oda lenne utalva a pénz. Akkor a válás idején már nem lenne a számládon az összeg.
"Ebben az esetben nehezen bizonyítható, hogy az értékváltozás mekkora része származik az eredeti pénzből, meg mennyi keletkezett a házasság alatt."
Az ingatlan adásvételi szerződésén szerepel a vételár, nem tudom, mi a nehezen bizonyítható szerinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!