Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosan gyanakszom, hogy nem...

Jogosan gyanakszom, hogy nem stimmel valami a leltárlevonással? Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Két éve dolgozom az üzletben. 8 eladó dolgozó van. A szerződésünk egyéni, a leltáfelelősség kollektív.

Dolgozók évek ótavpanaszkodnak, hogy valami nem stimmel, mert eddig minden évben 30.000ft-ot vont le fejenként a főnök, leltárhiányra hivatkozva. A levonásokról semmiféle papirozás nincs.

Az idei évben hirtelen 60.000/főre emelkedett a levonás, amit havonta von, a jutalékunkból. Papír, semmi nyom nem marad hogy valójában hogy is történt a levonás. Csak a kifizetett bérről írunk alá nyugtat, de az papiron rendben van.

Munkaügyi felügyelőségen jártam a problémával, ők is láttak problémát a dokumentumokban, a feorszám sem stimmel például. Most fel akart mondani azonnal, de közös megegyezéssel. Nem fogadtam el, a rendes felmondást intézzük, úgy néz ki ki fog csúszni a 60napból, ami alatt érvényesítheti az állítólagos leltár kárt. De ő ragaszkodik a sajat verziójához, hogy a leltárral minden rendben van.

Kérdeztem, hogyan keletkezhet éveken at ugyan annyi leltárhiány. Azt mondja, nem figyelünk biztos és kisétál vele a vásárló.

Szerintünk csal a leltárral, de rajtam kivül senki nem mer szembeszállni vele. Január elején leltároztunk, elvileg valami papírt aláírtunk róla. Más dokumentumról nem tudok. Nincs nyoma, mikor mennyit vont le tőlünk. Jól sejtjük, hogy valami szabálytalan?

2023. márc. 4. 18:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Jogos a gyanúd, szerintem is lehúznak egyértelműen át vagytok bszva!

Jól tetted, hogy felmondtál, de már hamarabb kellett volna!

Csodálkozom azon, hogy a munkaügyi főfejek nem mentek ki megbüntetni a bolt főnökét...

2023. márc. 4. 18:52
 2/11 anonim ***** válasza:
A főnök meglopja a dolgozóit. Dolgoztam hasonló körülmények között. A „vezető" egy igazi patkány volt. Mindenkit lopással vádolt és biztosan voltak szarkák, de nála többet senki nem lophatott. Nem véletlen, hogy átjáró ház a cég. Drukkolok neked, remélem sikerül megfingatni a főnököt.
2023. márc. 4. 18:59
 3/11 anonim ***** válasza:
Csak nem egy 100 forintos, avagy mindenes vegyesboltról van szó?
2023. márc. 4. 19:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem 100 ft-os. Ez lakberendezési.
2023. márc. 4. 19:10
 5/11 A kérdező kommentje:

Hát a jogtanácsosok alaposan átböngészték a boltban keletkezett összes papirom. Azt láttam, hogy nekik sem tetszik a dolog, én nem tudom mit csinálnak ezután, lehet, hogy rámásznak majd a cégre én nem inditok pert amíg nem muszáj. Én mondtam, hogy tartsunk össze, de azt már nem...

Hát akkor magukra vessenek. Én próbálom kiharcolni hogy ne nyúzza le rólam a szerintem (és a jogtanácsosok szerint is) kamu tartozást. De a főnök persze állítja, hogy márpedig minden szabályos, ő ügyvéddel csináltatta a papírokat...

Meg azt mondja, ilyen kis cégnél nincs kollektív szerződés... Ez a kis cég franchise rendszerben működik és kb minden megyében van üzlet, csak más más tulajjal. Külföldön is van bolt. Kis cég??? Ezt akkor mondta mikor rákérdeztem, hogy lehet, hogy a szerződésünk egyéni, a leltár meg kollektív. Mondjuk ez lehet lényegtelen, de akkor is, minden évben ennyi hiány?

Valahogy az egész nem stimmel csak attól félek, ha perre viszem, úgyis nyer, ezek lefizetnek mindent.

2023. márc. 4. 19:21
 6/11 anonim ***** válasza:

5: Figyi! Pereskedni szerintem nem érdemes - pláne úgy, hogy a többiek nem állnak melléd...

Csak nem a JYSK?

2023. márc. 4. 19:42
 7/11 A kérdező kommentje:
És a munkavédelmi felügyelőséget per nélkül is rájuk lehet kicsit mozdítani?
2023. márc. 4. 20:16
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem Jysk.

Jézusom. 100ft-os,Jysk...

Szóval nem egyedi az esetem. Ijesztő, mennyi hely lehet, ahová nem érdemes menni dolgozni, mert esélyes, hogy kopaszabban jössz ki, mint mikor felvettek. Gusztustalan.

2023. márc. 4. 20:20
 9/11 A kérdező kommentje:
Bár itt nem konkrétan a cég a hibás, hanem azon belül a mi boltunk tulaja. Máshol lehet, szabályos minden.
2023. márc. 4. 20:21
 10/11 anonim ***** válasza:

A Jysk csak egy tipp volt.

Most már érdekel, hogy melyik lakberendezési cég lehet ez?! :)

2023. márc. 5. 13:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!