Felvettem a férjem nevét házasságkötéskor. Ő azóta dr. lett. Minden iratát le kell cserélnie névváltozás miatt. Nekem is kell?
A nevem ilyen formában van: Kovácsné Tóth Júlia (ez nem az igazi nevem)
Ő eddig Kovács Tamás volt, most Dr. Kovács Tamás lett.
Kérdés, hogy ez esetben a feleségnek is kell nevet változtatni és iratokat cserélni? Egy ismerősöm állítja, hogy KELL. Én nagyon nem szeretnék
Ha meg vagy elégedve a jelenlegi neveddel, nem akarod a doktor előtagot akkor nem kell semmit se csinálni és maradsz: Kovácsné Tóth Júlia.
Ha szeretnéd a doktor előtagot a férjed miatt, akkor újra írat csere kell és akkor Dr. Kovácsné Tóth Júlia leszel.
Ha a férjed nevét a doktori cím megszerzése után vetted volna fel akkor is eldönthetted volna, hogy akarod e a címet a neved előtt vagy jó lesz "simán" a Kovácsné Tóth Júlia név is.
4,
Nem lesz dr akárki, csak úgy jelenik meg a nevében, dr akárkiné akárki. Ebből mindenki tudja, hogy nem ő a doktor.
Kérdező, nem kötelező.
De ha felveszed, úgyis csak úgy tudod felvenni, hogy értelmesebbek számára egyértelmű, nem te vagy a dr.
Nem lehetsz pl dr tóth-kovács, csak akkor veheted fel, ha -né toldalékkal használod a férjed nevét.
Köszönöm a válaszokat!
Nem akarok dr nevet viselni csak azért mert a férjem az. Aztán lépten-nyomon magyarázkodhatnék, hogy nem én vagyok dr, hanem a férjem. Meg amúgy is... Én szeretem a nevemet így ahogyan van, nekem borzasztó furcsa érzés lenne "más tollával ékeskedni"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!