⛪️ A "TIHANY" (szó) védjegyezve van ?
Megnéztem a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal, E-nyilvántartását.
És nem találom a "TIHANY" (szó) VÉDJEGY-ezését.
( [link]
➔ Azért mert a TIHANY (szó) nem védjegyezhető ? (mert egy város/földrajzihely?)
➔ De hogy ha nincs védjegyezve, akkor holnaptól én is használhatom a TIHANY szót a saját sajtom gyártásához ?
➔ Tehát ha úgy tartja kedvem akkor holnaptól BUDAPEST / GYŐR / MAGYARORSZÁG sajtot is gyárthatok ?
➔ Viszont akkor más is használhatja a BUDAPEST szót az "ő" sajtjaihoz ?
Pár éve teljesítménytúráknál jött elő, hogy Budapest, Buda, Pest szavak valamilyen jogvédelem alatt állnak, ezért csak önkormányzati engedéllyel használhatóak, amit tőlük kell megigényelni.
Volt Budapest kupa túrasorozat, ami át is lett nevezve, mert nem adták ki a névhasználati engedélyt. A hátterét már nem tudom, mert elvileg a szervezők is "elfelejtették" megigényelni. Illetve több túra is használta engedély nélkül a szavakat. Plusz akkoriban volt felkapva politikailag a Kitörés túra amit próbáltak ellehetetleníteni.
#2 / #4 - De akkor mi a helyzet a "TIHANY" sajttal ?
Ha földrajzi nevet nem adhatunk, akkor a TIHANY sajt esetében ez hogy lehetséges ?
Vagy a SIÓ ital esetében ?
(meg az -i képzővel ellátott földrajzinevek esetében : GYULAI)
#1.) - A SIÓ (ital) / Balaton (csoki) / Tisza (cipő) / TÁTRA (villamos) / MARS (csoki) / Milky way (csoki) / Alföldi / Pannon - esetében pedig kitől kéne engedélyt kérnem ?
(például ha újat akarnék : DUNA , Alföld , Mátra , Bükk , Somogy....)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!