Ha vér szerinti apámnak hivatalosan nincs gyereke, vagyis nincs örökös, akkor a halála után én örökölhetnék valamilyen módon? Vagy akkor már késő bizonygatni hogy a vér szerinti fia vagyok?
"Az apaság megállapítása iránti per célja az apa személyének megállapítása. Erre akkor kerülhet sor, ha az apa helye az anyakönyvi kivonatban üres vagy képzelt apa van oda bejegyezve, azaz valós személyt nem kell a gyermek apjának tekinteni. Ha az apai státus betöltött, ugyanazon gyermekre nézve más férfi apaságának megállapítása iránt nem indítható per."
Valószínűleg már nem tehetsz semmit.
"Erre akkor kerülhet sor, ha az apa helye az anyakönyvi kivonatban üres vagy képzelt apa van oda bejegyezve"
Egy kitalált személynek a neve van beírva. Annak idején apám engem nem akart megtartani, anyám viszont igen.
Végül megegyeztek abban hogy apámnak ne kelljen gyerektartást fizetnie, ezért anyám egy fiktív nevet adott meg apának.
Viszont ha nagyon nem akar semmit rád hagyni, akkor csinál egy eltartási vagy életjáradéki szerződést, és máris nincs mit örökölni.
Szóval, valószínűleg okosabb dolog felvenni vele a kapcsolatot. Utólag, öregebben talán már másként látja ő is a dolgokat. Lehet, hogy már sajnálja, hogy kimaradtatok egymás életéből. (Bár különélés esetén általában az anyukák teljesen az apa ellen nevelik a gyereket, tehát ez mindegy is.)
Ha fiatalabb még, akkor talán egy laza kapcsolatba szívesen belemenne, pár havonta találkozni, együtt ebédelni, segíteni egymást valamilyen módon.
Ha idősebb, akkor valószínűleg nem lenne ellenére, ha segítenéd valamilyen formában. Nem feltétlenül pénzzel, hanem olyasmikkel, ami egy idősebb embernek problémát okoz.
De ha semmi másra nincs szükséged, csak a pénzére, azt ki tudja játszani, ha akarja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!