Névtelenül be lehet egy céget jelenteni a nav-nál??? Úgy hogy nekem ebből ne legyen problémám? Lehetséges ezt névtelenül vagy engem is bele vennének az ügybe?
Figyelt kérdés
2023. febr. 3. 10:31
1/4 anonim válasza:
Úgy tudom hogy már nem lehet, a fidesz megszüntette ezt a lehetőséget
2/4 anonim válasza:
Tudtommal a bejelentés során nem adják ki a bejelentő nevét a cégnek, tehát ebből nem lenne gondod, főleg, ha igaz. Ha arról van szó, hogy orrba szájba kamubejelentést teszel, akkor lehet bajod, de akkor sem a cégek által.
3/4 anonim válasza:
Névtelenül már legalább 10 éve nem lehet feljelenteni. (Hogy mikortól pontosan, azt nem tudom.)
Minden ezzel foglalkozó cikkben azt írják, hogy a névtelen feljelentéssel nem foglalkoznak. Ezzel szemben, én úgy hallottam, hogy amennyiben részletes, pontos, ellenőrizhető dolgok szerepelnek a feljelentésben, akkor néha mégis utánajárnak. De ez azért elég ritka, mert a névvel ellátott bejelentések esetében is kevés az olyan, amikor tényleg el tudják kapni az illetőt.
4/4 anonim válasza:
Változnak a vonatkozó jogszabályok, de az szerintem nem változott hogy a hatóságok a könnyű vagy zsíros prédáért lehajolnak, névtelen vagy sem a bejelentés. Tehát azzal nem foglalkoznak ha Gipsz Jakabról valaki megírja hogy nem adott számlát ami csúnya dolog, de ha teszem azt van egy folyamatban lévő építkezés ahol 30 bejelentetlen bevándorló keveri a betont, azt az ügyet nem hagyják parlagon heverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!