Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bérmunkában beműveltethetem a...

Bérmunkában beműveltethetem a földemet, ha nem vagyok őstermelő?

Figyelt kérdés
Örököltem 5 hektár szántóföldet és szeretném bérmunkában műveltetni. Úgy olvastam valahol, hogy én csak akkor művelhetem saját magam, ha kiváltom az őstermelői igazolványt, de ha bérmunkában megbízok valakit, hogy beművelje nekem akkor is kell az őstermelőim megléte hozzá?

2023. febr. 2. 16:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom, hogy földművesnek kell-e minősülnie annak, aki bérmunkában művelteti a földjét.

De az biztos, hogy ha kiváltod az őstermelőit, az ebből a szempontból semmit nem ér. Mert földművesnek - végzettség hiányában - csak az az őstermelő minősül, aki már legalább 3 éve termel eladásra.

Tehát ha végül itt most az derül ki, hogy műveltetni is csak földművesnek lehet, akkor egy gazdatanfolyamot kell elvégezni.

Ameddig meg nem bérmunkában művelteted, addig meg add ki haszonbérbe. És mielőtt költségekbe vernéd magad, nézz utána, hogy van-e egyáltalán, aki elvállalná a bérmunkát. (Felénk senki nem vállalja, mert akkor a földtulajdonosok nem adnák oda haszonbérbe. Így viszont rá vannak kényszerülve.)

2023. febr. 2. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!