Ha veszek most egy lakást árverésen, és bent laknak még akkor milyen jogaim vannak? Bemehetek a házba? Vagy április 30.-ig csak kintről nézhetem meg?
Tulajdoni hányad 1/1 (100%)
Beköltözhető igen
Sikeres árverés esetén sem törölhető jogok minden jog törölhető (tehermentes)
Sikeres árverés esetén sem köteles kiköltözni nincs ilyen személy
De gondolom ha laknak bent akkor apr 30
Gondolom, arról van szó, hogy a kilakoltatási moratórium alatt árverezik el valaki feje felett a lakást.
Addig, ameddig tart a kilakoltatási moratórium, nem mehetsz be, nem korlátozhatod a bent élők jogait, nem csinálhatsz semmit, max. eladhatod, ill. hitelt vehetsz fel rá, de akkor is úgy, hogy az új vevőnek is tudnia kell, hogy mikortól léphet be a kéglibe.
A kérdező nem beköltözni akar, hanem megnézni a házat belülről.
Azt pedig a tulajdonosnak szabad. Nem bármikor, hanem a bent lakóval egyeztetett időpontban. Nincs megszabva, mennyi időnként, de a havi egy alkalom az megszokott. A lakónak kötelessége beengedni.
Szóval, ugyanaz a helyzet, mint bérlő esetén.
A lakó nem rosszhiszeműen költözött a tulajdonodba, ezért jogai vannak. De neked, mint tulajdonosnak, szintén van jogod, például hogy a tulajdonod állapotát ellenőrizd, nehogy pl. bosszúból tönkretegyék.
Azért is fel kell venned a lakóval a kapcsolatot, hogy megbeszéld vele a továbbiakat. Pl. hogy te akarsz-e beköltözni, vagy visszabérelheti tőled az ingatlant, stb. Ha ki kell költöznie, akkor milyen határidővel.
A kilakoltatási moratórium fennáll, de ez csak magára a kilakoltatásra vonatkozik.
A különbözet után kell adót fizetni, amennyivel drágábban adod el.
Amennyire én tudom, manapság már nem lehet extraprofittal árverésen házat venni, nem sokkal mennek érték alá. Ha balhésak a lakók, meg kifizetsz ügyvédet, adót, illetéket, lehet, hogy nem sok hasznod lesz az üzleten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!