A bátyám a tudtom nélkül jelentette be ide a feleséget , úgy jöttem rá hogy ma jött a felesége nevére egy navos levél , nekem ebből nem lesz bajom ?
Figyelt kérdés
2023. jan. 26. 14:17
1/10 anonim válasza:
Egy levél miatt egyáltalán nem biztos, hogy be van jelentve, lehet hogy csak levelezési címnek adta meg. Azt meg lakcímbejelentés nélkül is megadhatod bárhol.
2/10 A kérdező kommentje:
De bejelentette az én lakásomba most beszéltem velük , és még ők háborodtak fel :/ milyen testvér az ilyen
2023. jan. 26. 14:30
3/10 anonim válasza:
Amúgy hátrányod nem lesz, a bejelentés önmagában semmi lakáshoz való jogot nem ad. Mondjuk az érdekes, hogy nélküled hogy tudta megtenni.
4/10 anonim válasza:
A bejelentéshez a tulajdonos engedélye kell, nézz utána.
5/10 anonim válasza:
Amíg nem adósodnak el, és nem jön hozzád a végrehajtó, addig nem.
6/10 A kérdező kommentje:
Azt énsem tudom hogy történhet meg ilyen, akik ezt engedélyezték komolyan le se szarják hogy a tulajdonos alá-e írta a bejelentő papírt ? Így bárki bárhova bejelentkezhet borzasztó
2023. jan. 26. 14:39
7/10 anonim válasza:
Múltkor még a gyerekeit jelentette be hozzád
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1210..
9/10 anonim válasza:
az #5 -ös jól látja...ez az egyetlen veszély, a többi nem probléa.
Felesleges testvérháborúba bonyolódni... Egy kávé mellett meg kell kérni őket, hogy miattuk ne rúgják rád az ajtót..
10/10 anonim válasza:
A szállásadó aláírása kell a bejelentéshez, ha a tesód a te lakásodban lakik, akkor a lakhatás jogcímétől függően bizonyos esetekben szállásadónak minősül: pl bérleti vagy lakáshasználati szerződés vagy pl ha haszonélvezete van, akkor ott se kell lakjon
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!