Magyarországon, szabad a marihuána mag birtoklása gyűjtés céljából?
Egyik haveromnak vannak magjai de nem tudom, hogy szabad-e birtokolni ő is csak gyűjti őket nem termeszti, nem csíráztatja.
Illegális ez? sok helyen néztem már de sehol se láttam a magokkal kapcsolatos szabályozást...
Nem!
Semmiféle kábítószert sem birtokolhatsz.
Hála Istennek.
Nincs külön szabályozás.
A Btk. bünteti.
“ ő is csak gyűjti őket nem termeszti, nem csíráztatja.”
Ja! “Csak úgy…”
És hogy jutottál hozzá? Milyen úton-módon?
Remélem, felfigyel rád a hatóság, hülyegyerek.
Vannak rendelős oldalak a hol cdb-s (legális) és thc-s magokat is lehet rendelni. Sokan direkt erről (nem a reklám helye) az oldalról rendelnek, mert ha lefoglalják a csomagot (bebukják) akkor egyszerűen azt mondják hogy ők a cdb-s magot rendelték :)
Tehát így van ez ahogy 6-os is írja. Ez alól akkor van kivétel ha tuti biztosra tudják hogy thc-ban gazdag növénynek a magja. Ha nem tudják - akkor nem fogják elültetni (megvárni míg felnő) és bemérni az erősségét.
Ha te hát a haverod ad magot akkor az nem gáz. Ha véletlen házkutatás (vagy bárhogy) a kékekhez kerül akkor azt mondod majd hogy vadkender (vagy cdb-s) mag - és nem lesz belőle ügy. Viszont ha kiesik egy-agy mag az árok parton, vagy a virágos kertbe - akkor már a börtönt kockáztatod...
"És hogy jutottál hozzá? Milyen úton-módon?"
Tőlünk nem messze pl Bécsben is lehet venni legálisan
Magyarországon, szabad a marihuána mag birtoklása gyűjtés céljából?
Igen!
De csak amíg, nem haladja meg a 0,2% THC tartalmat.
Tévedés # 9. Nézd meg pl ezt a rendelős oldalt
"A növény természetesen THC-t tartalmaz, ezért vásárláskor ne feledje, hogy a magok elültetése vagy csíráztatása nem legális. Tehát a marihuánamagok csak gyűjtési célokra, illetve THC-tartalmú kender termesztésére engedéllyel rendelkező személyek vagy intézmények számára használhatók."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!