Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirakhat az utcára? Vagy...

Kirakhat az utcára? Vagy kijelenthet a házból?

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok, még gimnáziumba járok, de estire. Idén fogok érettségizni, utána fősulit tervezek. Anyámmal nagyon megromlott a viszonyunk egy pár éve, és most azzal fenyeget, hogy mivel nem dolgozok, ki fog jelenteni a házból és mehetek ahová akarok. Ezt megteheti? Mi kell hozzá, hogy megszerezze a bírósági végzést? Ide vagyok bejelentve és amióta élek itt is lakok. Apámmal elváltak, de hozzá nem mehetek.

Köszi a segítséget!

2010. okt. 3. 17:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

"addig akár rendőrrel is bemehetek "

Te ne hülyítsd a népet!

A saját tulajdonú ingatlanomra jogom van meghatározni, hogy kit engedek be! A tulajdonomat akár erővel is megvédhetem!

2010. okt. 3. 21:49
 12/25 anonim ***** válasza:

"Még nem sikerült kényszerkijelentened addig akár rendőrrel is bemehetek a lakásodba."

Vettem egy lakást, az előző tulaj, amíg nem jelentkezik át máshova, rendőri erővel betörhet a lakásomba? Tudod kit etess ezzel a baromsággal!

2010. okt. 3. 21:53
 13/25 anonim ***** válasza:

19:19-nek

"...Poént te se csinálj, mert ezt meg iskolája válogatja. Itt régebben 18-21óráig tartott ma meg 14-17h -ig..."

=================

Kedves Beíró!

Mivel két gyerekem jár esti gimnáziumba (15-20 óra között!) ezért nem csak a levegőbe beszéltem, hanem pontos tényt írtam le!

Az esti iskolák igyekeznek a dolgozókhoz alkalmazkodni...

Olyan esti iskolát még nem láttam, ami 3 órás elfoglaltsággal járna, ez inkább valamilyen tanfolyam lehet.

De teljesen mindegy : napi 4 órás munka bőven belefér!

(Amúgy meg a Kérdezőnek kellene választ adnod, nem pedig a többiek beírásait minősíteni!)

2010. okt. 3. 22:53
 14/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Honnan veszed, hogy az anyukád 20 ezer Ft családipótlékot kap utánad havonta?!

[link]

==========================

A pótlék összege havonta

Egy gyermekes család esetén: 12.200.- Ft

Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén: 13.700.- Ft

Két gyermekes család esetén (gyermekenként): 13.300.- Ft

Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként):

14.800.- Ft

Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként):

16.000.- Ft

Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 17.000.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén: 23.300.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén: 25.900.- Ft

=========================

Nem hiszem, hogy súlyosan fogyatékos lennél, és a leírásodból úgy tűnik, hogy nincs testvéred, tehát az összeg max. 13700 Ft lehet...

Amúgy ezt az összeget 18 éves korod után saját jogon is megigényelheted, ha már nem laksz anyukáddal közös lakcímen! SŐT, ha el kell költöznöd, akkor ő sem kaphatja utánad ezt a pénzt, és a gyerektartást sem!!!...

(Te meg ezzel vághatnál vissza neki.)

2010. okt. 3. 23:04
 15/25 anonim ***** válasza:

"...A saját tulajdonú ingatlanomra jogom van meghatározni, hogy kit engedek be! A tulajdonomat akár erővel is megvédhetem!..."

"...Vettem egy lakást, az előző tulaj, amíg nem jelentkezik át máshova, rendőri erővel betörhet a lakásomba? Tudod kit etess ezzel a baromsággal!..."

==============================

Kedves Hozzászólók!

Akkor most kapaszkodjatok meg, mert sajnos EZ ÍGY IGAZ!!!

Ha valaki állandóra be van jelentve a lakásotokba, és ezt igazolni tudja a lakcímkártyájával, akkor joga van bemenni a bejegyzett lakhelyére, ebben a rendőr is segíteni fogja.

Ha kicserélteted a zárat, akkor a rendőr tanúk kíséretében fogja feltörni a lakásotok ajtaját és ráadásul titeket fognak megbüntetni magánlaksértésért (IGEN! hiába a lakás a ti neveteken van!) mert a bejelentett lakót megakadályoztátok, hogy a lakhelyére mehessen...

A rendőrt nem érdekli egyik fél meséje sem, a hivatalos lakcímkártyát nézi és ha azon a ti lakcímetek van, akkor az illető szerinte ott lakik.

Minden továbbira azt fogja mondani : menjetek a bíróságra!

TEHÁT : ahogy úgy tapasztaljátok, hogy olyan személy van állandóra bejelentve a lakásotokba, akit nem szeretnétek benne látni, akkor a helyi Önkormányzatnál írásban kérvényeznetek kell az illető "kényszer kijelentkeztetését", egy adásvételi okirattal vagy a telekkönyvi kivonattal bizonyítva, hogy ti vagytok a tulajdonosok!

Kb. 2-3-4 hét, mire határozat születik az ügyben és akkor (ha szerencsétek van) megszüntetik az illető lakcímét a lakásotokban. ETTŐL A PERCTŐL kezdve már lobogtathatjátok a papírt a rendőr előtt, innentől kezdve már nem fogja erőszakkal berakni a lakásba az illetőt...

De olvassatok utána, bármilyen hihetetlen, ez a törvény!

Mondjuk vannak olyan esetek, mikor a férj tenné ki az utcára a feleséget, vagy az egyik élettárs a másikat, pedig ő is tulajdonosa a lakásnak, az ilyen eseteket akarták ezzel megakadályozni...

De sajnos ezzel együtt a régi lakástulajdonos is vagy egy rosszhiszemű albérlő is kitehetetlenné válhat, ha nem vigyázunk!

Ezért aztán nagyon ajánlott mindenkinek alaposan meggondolni, kinek engedi a lakásába az "állandó" bejelentkezést!

Jelen esetben a Kérdezőt úgy tudja az anyukája kitenni a lakásából, hogy "kényszer kijelentkezteti" a helyi Önkormányzaton, OSZT JÓNAPOT!... :-[

(Amíg ezt nem csinálja meg, addig a Kérdező akár rendőri segítséggel is bemehet a lakásba.)

2010. okt. 3. 23:25
 16/25 anonim ***** válasza:

"bármilyen hihetetlen, ez a törvény!"

Melyik törvény, melyik paragrafus?

2010. okt. 4. 00:22
 17/25 anonim ***** válasza:

"ráadásul titeket fognak megbüntetni magánlaksértésért (IGEN! hiába a lakás a ti neveteken van"

A BTK 176.$ a magánlaksértésről úgy kezdődik: "Aki másnak a lakásába". Tehát a saját laksomban nem tudok más ellen magánlaksértést elkövetni, mert az az én lakásom, nem "másnak a lakása"

2010. okt. 4. 00:29
 18/25 anonim ***** válasza:

"...a saját laksomban nem tudok más ellen magánlaksértést elkövetni, mert az az én lakásom, nem "másnak a lakása"..."

==============================

Ja, ja... Gondolod te, józan paraszti ésszel!

Csakhogy aki a lakásodban "állandó" lakcímbejelentővel lakik annak ugyanúgy a "magánlakáról" van szó!!!

Legalábbis ezt a rendőr nem jogosult eldönteni és nem is fog dönteni ebben a kérdésben, még akkor sem, ha az orra elé lóbálod a telekkönyvi kivonatodat...

A rendőr azt fogja mondani : "Az illetőnek ide szól az érvényes lakcímkártyája, tehát jogosult ITT lakni. Ha Önnek ez ellen kifogása van, menjenek bíróságra illetve a helyi Önkormányzatban jelentesse ki az illetőt kényszer-kijelentkeztetéssel!"...

Holnap hívd fel bármelyik rendőrséget, ugyanezt mondják majd neked!

Sok póruljárt főbérlő mesélhetne, hogyan nem tudta kizárni a saját lakásából az albérlőjét, aki horribilis összegekkel tartozott, de kiköltözni nem akart!

Na, ezért nem engedi a legtöbb főbérlő "állandóra" bejelentkeztetni az albérlőiket.

======================

Pár hónappal ezelőtt történt : a velem szemben lakó lakásban lakik egy középkorú hölgy (övé a lakás) és az élettársa (egy idősebb alkoholista pasi)...

A nőt rendszeresen veri, terrorizálja a munkanélküli pasas, sőt a nőtől tudom (amikor egy ízben közbeléptem és próbáltam megvédeni a nőt az agyonveréstől) hogy a nő idős anyját is megverte, aki pár napra odaköltözött megvédeni a lányát!...

Nos, egyik nap a hölgy kizárta a pasit a lakásból (gondolta így megszabadul tőle)...

Félóra múlva a pasas két rendőr kíséretében jött vissza és pont a lakcímkártyájára hivatkozva visszarakták a pasit a lakásba!!! 8-O

Hiába mondta a nő, hogy a pasas verekszik, ő így szeretne védekezni, anyját is megverte, stb. semmi nem számított!

A rendőrök próbálták a pasit meggyőzni, hogy verekedni nem szép dolog, de a lakásba visszahelyezték...

(Én felvilágosítottam a hölgyet, hogy kényszer-kijelentéssel megszüntetheti a pasi állandó lakcímét, de úgy látszik fél a nő ezt meglépni.)

=======================

Pár évvel ezelőtt történt : megvettem a lakásomat és az előző lakóval írásban megegyeztünk, hogy záros határidőn belül kijelentkeznek a lakásból családostól...

Következő évben véletlenül jöttem rá, hogy eszük ágában sem volt kijelentkezni, mert a választási értesítőjük a címemre érkezett!!!...

Nos, ekkor felhívtam őket és kértem, AZONNAL jelentkezzenek ki!!!

Még aznap bementem a helyi Önkormányzatba és ott értesültem erről a "kényszer-kijelentkeztetés" módszerről, én is megdöbbentem, amikor felhomályosítottak, hogy a régi tulajdonos így bármikor beköltözhet a lakásomba... (Addig erről nekem sem volt tudomásom.)

Elmondta az ügyintéző, hogy milyen papírokat kell hoznom (friss telekkönyvi kivonat) írásban beadni a kérelmet, amire majd kijönnek terepszemlére az ügyintézők (megkérdezik a szomszédokat is, tényleg nem lakik itt az illető, ők mit tudnak, stb.) és kb. 30 nap múlva várhatom, hogy megszűnjön ez a lakcímük, ha szerencsém van...

Szerencsére, mire beszereztem a telekkönyvi kivonatot, addigra a régi tulajdonos kijelentkezett magától, szerencsém volt! :-D

2010. okt. 4. 02:55
 19/25 MaXXeGee ***** válasza:

Jogokról és lehetőségekről vitatkoztok pro és kontra holott itt nem is jogi kérdésről kellene beszélgetnünk. Ez szociális probléma aminek nem lehet ésszerű jogi megoldása anélkül hogy szociális megoldása ne lenne. Mert ha a lány be is jut a lakásba, azzal mit ér el? Nem nehéz ellehetetleníteni valakinek az életét. Hiszen az nincs a lakcímkártyára írva hogy jogod van használni a villanyt, vizet, ... tehát ha anyuka úgy dönt, hogy a szobádban kikapcsolja az áramot, meg a fűtést, ennyi erővel nem mindegy, hogy az aluljáróban alszik vagy a saját szobájában? Én nem keresném, hogy ki és miben hibázott, ha megromlik 2 ember kapcsolata arról 2 ember tehet, nem csak az egyik vagy csak a másik. 2 lépéslehetőséget látok ... problémamegoldás kommunikációval, vagy lelépés. Esti iskola mellett munka + gyerektartás + családi, elég egy albérletre vagy egy szobára ... akármire. Persze nincs jogom gazdálkodni másnak a pénztárcájával, sem a benne lévővel.

Egy dolgot vegyünk figyelembe, minden emberben erősebbek a pozitív érzések érzelmek, események, mint a negatívak, tehát bármilyen rossz is a jelenlegi helyzet, azt a régi pozitívumokra emlékeztetve mindig lehet ellensúlyozni. Az ember lelke vágyik a kibékülésre a katarzisra. Senki sem akar egyedül, magányosan, megkeseredetten megöregedni.

És egy tipp az anyukának:

- Bánj jól a gyermekeiddel, ők választanak neked szociális otthont!

2010. okt. 4. 11:05
 20/25 A kérdező kommentje:

Azért 20ezer, mert nem csak egyedül nevel, hanem tartósan beteg is vagyok.

Az lenne még a kérdésem, hogy akkor ezek szerint a kényszerkijelentés alkalmazásához nem is kell semmit bizonyítania, hogy miért aakr kijelenteni, egyszerűen csak kérvényezi és megkapja?!

Amúgy meg igen, elmehetnék albérletbe, vagy akárhová, de nem ez a megoldás, hogy anyuci egyedül akar élni, ezért mindkét gyerekét kidobja.. Egy szülőnek az lenne a feladata, hogy felnevelje és elindítsa a gyermekét az élet pályáján és szeresse őket. Nem pedig az, hogy idegileg és minden létező szempontból kikészítse, "megölje" őket.

2010. okt. 4. 12:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!