Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bejelentsem a korrupciót? Ha...

Bejelentsem a korrupciót? Ha igen, hol?

Figyelt kérdés

Tudomást szereztem egy oltári nagy korrupciós ügyről. Egy cég, ami masszív veszteségekben van csőd közelében, (több százmilliós mínusz) megnyert 1 kezemen nem tudom megszámolni, hány pályázatot (azaz az összeset amit ez a szerv kiírt), amit itt most nem fogok leírni, hogy hol, az elmúlt egy két évben. Csalásokkal, és hamisításokkal lett ez megoldva. Ráadásul a cégben dolgozik a fia annak, aki a pályázatot kiíró... *hivatásos szakapparátusban* magas pozícióban van.

Neveket tudok mondani, de ide nyilván nem írom le. Ezekkel az infókkal fog kezdeni valamit a NAV? Mert amúgy a cég sem tiszta, rengeteg feketézés ment az évek alatt. Fognak így foglalkozni ezzel, vagy hagyjam a fenébe?

2023. jan. 18. 18:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Hadházynak is megírhatod, ő szokott feljelentéseket tenni nem csak itthon, de az Európai Uniónál is. Ha leírod neki a részleteket, biztosan utánajár és megteszi a szükséges lépéseket. De amúgy jah, ennek az új integritás izének is jelentheted elvileg, de őszintén szólva nem hiszem hogy buzgón foglalkoznának a valódi korrupciós ügyekkel :D
2023. jan. 18. 18:47
 12/17 anonim ***** válasza:
mindenképp
2023. jan. 18. 18:55
 13/17 A kérdező kommentje:
10, az nem elég bizonyíték, hogy csak ez az egy cég nyerte el az összes pályázatot, úgy, hogy a pályázatot kiírók és a cég között van egy rokonság? Ez már összeférhetetlenség nem? A NAV meg ha elkezdene kutakodni a papírok között, akkor szerintem 5 perc alatt bukna az egész, és nem csak ezek miatt az ügyek miatt.
2023. jan. 18. 19:00
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, maffia-államban neked is véged lenne.

Ezt kéne felfognod.

2023. jan. 18. 19:01
 15/17 anonim ***** válasza:

"Egy cég, ami masszív veszteségekben van csőd közelében, (több százmilliós mínusz)"

Ilyen cég sehol, semmilyen pályázatot nem nyerne meg.

Ha a pályázat megnyerése után megy csődbe, mert kilopják belőle a pénzt, az meg nyilván bűncselekmény.

Privátba esetleg leírhatod amit tudsz, írunk belőle egy könyvet, ha jó a sztori.

2023. júl. 18. 15:23
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha viszont nem pontosak az információid és hamisan vádolsz valakit súlyos bűncselekmény elkövetésével, akkor...

Szóval nem elég az "azt hallottam", vagy az "úgy tudom", egy feljelentéshez pontos információkat kell megadnod különben elhajtanak a fenébe.

2023. júl. 18. 16:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Pontosan mi is a korrupció? Ja, amiből téged kihagytak? Bocsi... 😂
2023. júl. 19. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!