Külföldi öröksegben segitseg?
A fatca (amerikai) ès crs (európai) egyezmènyek miatt az ezekben tag országok jelentik egymásnak az náluk adóköteles számlatulajdonosok adatait.
Magyarországon van adófizetèsi kötelezettsèged, nèmetországban meg attól függ hogy milyen státuszban tartózkodsz ott.
Adófizetèsi kötelezettsèged aszerint keletkezik, hogy hová kèred az összeget.
De ebben mindenkèppen egy adózási tanácsadót èrdemes lenne megkèrdezni, mert ennèl jobban èn sem vagyok benne ebben.
De a mai világban azèrt nem igazán lehet elsunnyogni egy ilyen örökösödèst főleg a fejlettebb felèn.
köszönom szepen!
Közben kiderült nemetorszagban nem lehetek adoköteles, mert az a döntö, hogy a halal idöpontjaban hol eltem eletvitelszeruen/tartozkodtam, igy Nemeto. kilöve. Igy valoszinu Magyarorszag maradt, ahol adoznom kell, de ez sem biztos, mert a kanadai szabalyok szerint ha ott levontak az adot (amirol egyelöre nem tudok), akkor itthon nem kell ujra bevallani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!