Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebből bajom?

Lehet ebből bajom?

Figyelt kérdés

Pénteken az iskolában osztályfőnöki órára hoztam tejcsokit. Az eggyik osztálytársam laktózérzékeny (elég komoly tünetei vannak ha tejes dolgot eszik). Szóltam neki h ne egyen belő mert van benne tej. Erre ő vagy elfelejtette vagy én nemtudom. Evett belőle nem is keveset. Aztán rosszul lett és hányt fájt a hasa meg minden baja volt. Engem hibáztatott h miért hoztam olyan csoki amibe tej van. Azt mondta h feljelent engem ezért mert bajt okoztam neki.

Lehet ebből valami bajom holnap?

2023. jan. 15. 08:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban szóltál neki, hogy a tejcsoki tartalmaz tejet, és ő mégis megette, akkor valószínűleg nem leszel felelős a rosszullétéért. De ajánlatos lenne, hogy rögzítsd, hogy szóltál neki, és hogy ő vállalta a kockázatot ennek ellenére. Ha az osztálytársad feljelent téged, a bizonyítékok megléte segíthet abban, hogy a felelősséget kizárd magadról.
2023. jan. 15. 08:57
 2/17 A kérdező kommentje:
Szóltam nki h figyelj xy tudom h laktózérzékeny vagy ebbe van tej ugyh ne egyél belőle. Erre ő evett most ezzel mit tudok csinálni. Aztán meg problémázott h miért nem tejmenteset hoztam és h az én hibám h hányt.
2023. jan. 15. 09:24
 3/17 DK-s ***** válasza:
86%

Egy elkényeztetett kis takony, aki mindig mást hibáztat a saját faxságaiért.

A saját egészségéért ő tartozik felelősséggel, tehát ha zabálni akar valamit, akkor előtte az ő dolga hogy ellenőrizze az összetevőket.

Neked ebből semmi bajod nem lesz, ne foglalkozz a kérdéssel, és azzal a gyerekkel se! Mindenki tudja hogy mi történt. Ha rád kezdene mutogatni, akkor eleve felmerül a kérdés, hogy neki nem volt annyi esze, hogy evés előtt megvizsgálja hogy mit eszik?

2023. jan. 15. 09:40
 4/17 A kérdező kommentje:
Hát úgy tűnik nem volt neki annyi esze. Amúgy sincs neki sok esze ugyh őszintén szólva nem is csodálkozok ezen.
2023. jan. 15. 09:43
 5/17 DK-s ***** válasza:
100%

#4-nek:

Ezért is mondtam, hogy magától a gyerektől is tarts távolságot, ne foglalkozz vele semmilyen formában.

Az ilyen ha bármi bajt csinál, akkor azt úgy meri megtenni tudatosan, hogy előre eltervezi hogy kit és miért fog hibáztatni!

2023. jan. 15. 09:53
 6/17 A kérdező kommentje:
Tudom. Nem is barátkozok vele. Csak mivel ofő órára vittem ezért mindenkinek kellett adjak aki kér és nem allergiás rá.
2023. jan. 15. 10:01
 7/17 A kérdező kommentje:
Mindenki kapott 2 kockát kivéve ez a csaj és aki nem kért aztán kiraktam az első padra h aki még akar vehet belőle aztán odament a (tejérzékeny)csaj és vett belőle úgy h neki előre szoltam amikor osztogattam h ő nem kap mert van benne tej aztán a maradékból meg evett nem is keveset(4 kocka kb) aztán csak annyit látok h belehány a csapba és rosszul van. Az ő ki barátnője elkezdett hibáztatni aztán mikor jobban lett ő is.
2023. jan. 15. 10:04
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szóltál volna neki se lenne jogalapja feljelenteni, nem kisbaba, elég idős hozzá, hogy felismerjen egy tábla tejcsokit/elolvassa a papírját és/vagy bevegyen egy laktáz tablettát
2023. jan. 15. 11:36
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szóltál volna neki se lehetne belőle bajod, nem kényszerítetted, hogy egyen, az ő döntése volt :D
2023. jan. 15. 11:52
 10/17 anonim ***** válasza:
83%
Én a helyedbe megfordítanám a dolgot. Még, hogy ő van felháborodva! Hát egy nagy túrót! Ő hogy hozhatott téged ilyen helyzetbe! Nem kötelezted, hogy egyen belőle, különben is, honnan tudsz te az ő bajáról? Mondta. Ja, mondani mindent lehet! Te joggal gondoltad, hogyha neki ilyen baja van, akkor ő nem eszik belőle. Feljelentés nem lesz belőle, de ha az osztályfőnöki lehet belőle! De ezzel védekezzél: Te nem tudtad biztosan az ő baját, illetve figyelmeztetted, hogy ez talán tejet tartalmaz.
2023. jan. 15. 13:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!