Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha karambolozott Villám...

Ha karambolozott Villám McQueen-el és totál károsra törik, milyen jogcímen ítélnek el?

Figyelt kérdés
Tegyük fel szabályosan közlekedik Villám McQueen a Verdák rajzfilmből és én beleszaladok saját hibából. Lecsuknak halálos gázolásért (mivel élőlény)? Vagy a helyi vadász társasággal kell pereskedjek, mintha szarvast gázoltam volna? Ha nem volt kint a vad veszély tábla, még fizetne is nekem a vadásztársaság? vagy csak megugrik a kötelezőm dija, mert okoztam egy személyi sérüléssel nem járó, de nagy anyagi kárral járó karambolt?
2023. jan. 14. 17:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Karambolozott helyett karambolozok
2023. jan. 14. 17:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Villám McQueen üzembentartója felel az önvezetô kocsi automatikája által okozott balesetért, így szerencséd van.
2023. jan. 14. 17:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Neki nincs üzembentartója 😀 Önmagát üzemelteti, mivel élőlény 😀
2023. jan. 14. 17:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor magyarországon nem kaphatott forgalmit
2023. jan. 14. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
McQueen-nel
2023. jan. 14. 17:53
 6/7 Metionin ***** válasza:
Attól függ, ha emberbíróság elé állsz akkor tárgyként kezelik, ha az autók elé akkor gyilkosságért vesznek elő.
2023. jan. 14. 18:14
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Egy háttérsztori szerint a Verdák világa egy posztapokaliptikus világ, ahol az emberek helyét atókba épített öntudatra ébredt mesterséges intelligencák vették át. Ez alapján Villám McQueen természetes személy. Így gondatlanságból elkövetett emberölésnek felel meg a baleset, vagyis eszerint is ítélnek el.
2023. jan. 14. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!