Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy kell igényelni?

Hogy kell igényelni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Erkölcsi bizonyítvány kell az új munkahelyemre, hol tudom igényelni? Ügyfélkapum nincs.

Illetve tanácsot kérnék, hogy ne izguljak?21 éves lány vagyok, egészségügyi intézménybe fognak fel venni személy és vagyonőrnek. Kicsit izgulok, félek béna leszek.

2023. jan. 6. 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ha postán kérsz igénylőlapot annak ára van pontosan nem tudom mennyi de ott majd megmondják.Nem kell izgulni csak megértőnek kell lenni.Rengeteg hülye és kekeckedő emberrel fogsz találkozni mindent rájuk kell hagyni nem szabad velük leállni vitatkozni van elég bajuk így is.
2023. jan. 6. 14:48
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Négy módja van az igénylésnek.

• Online.

Nem csak előzetes ügyfélkapu regisztrációval lehet, hanem e-személyivel is (chipes személyazonosító igazolvány, 2016. január 1-től csak ilyet adnak).

[link]

• Postai úton.

Nehézkes, többlet költséges. Igénylőlapot kell küldeni. A neten található, letölthető, kinyomtatható, előre kitölthető; illetve a postán van űrlap.

• Kormányablakban, okmányirodában.

Személyesen.

Személyi azonosító szám (a lakcím igazolvány hátoldalán van) és személyazonosításra alkalmas igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély vagy útlevél) kell hozzá. Az ügyintéző által kinyomtatott és az ügyfél által aláírt igénylőlap alapján a kérelmet elektronikus úton – közvetlenül a szakrendszerbe – nyújtják be. Az elkészült erkölcsi bizonyítványt az igénylő által megjelölt címre postai úton küldi meg a nyilvántartó hatóság.

• Telefonon, a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon keresztül.

2023. jan. 6. 14:52
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
2023. jan. 6. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!