Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nemi helyreállító műtét...

Nemi helyreállító műtét külföldön?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves transzszexuális lány vagyok (biológiailag fiú) és abban szeretnék érdeklődni hogy, ugye 2018 óta itthon nem dolgozzák fel a Nem- és névváltoztatási kérelmeket. Van rá lehetőségem hogy külföldi állampolgárság nélkül külföldön (pl.: Németország) ilyen folyamatba kezdjek? Ha igen akkor az itthoni rendszert megkerülve (ami jelenleg mint írtam konkrétan nem működik) megújíthatom az irataimat az új nememre és nevemre?

A gyűlölködő, “agyilag defektes”, “aberrált” és társai féle kommenteket kérem kihagyni, senki nem kíváncsi rá.😘

Akik pedig segítő kommentet írnak, ezer hála!

#műtét #transzszexualitás #transznemű #transz #Nem- és névváltoztatás
2023. jan. 5. 23:47
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
23%
Nem rosszból írom, de mindenki úgy tökéletes ahogy van, és te is! Ne akard megváltoztatni magad, fíúnak születtél.
2023. jan. 5. 23:55
 2/30 A kérdező kommentje:
Akkor szeretném letisztázni a kommentelőknek. Nem, nem vagyok tökéletes, rossz testbe születtem ennyi és pont. Nem érzem magam jól ebben a testben mert ez nem az én testem. Innentől kéretem az olyan kommenteket amik nem a kérdésre adnak választ hanyagolni. Köszi!
2023. jan. 6. 00:02
 3/30 anonim ***** válasza:
92%
Én már olvastam olyat, hogy magyar államporgár külföldön műttette meg magát, persze jó sok pénzért. Úgyhogy szerintem lehetséges.
2023. jan. 6. 00:21
 4/30 sandrisbp válasza:
68%

De Magyarországon amíg ez a bagázs marad, a neved és ajogi nemed nem fogod tudni megváltoztatni. Ha nagykorú leszel, talán próbálkozhatsz esetleg politikai menedékjogot kérni egy normálisabb országban, ahol tudják és elismerik, hogy a magyar kormány transzfób és megalázó szituációkba kényszerítik, üldözik a transzokat.

Egy nem transz bi pasi.

2023. jan. 6. 00:50
 5/30 harminezer oxigén ***** válasza:
84%

szia

írj privátot a konkrét kérdéseiddel, szívesen segítek

elég jól ismerem a hazai helyzetünket (3 éve küzdök, pereskedek a jogi nem- és névváltoztatásomért) a műtétet külföldön is lehetséges megcsináltatni a névcsere viszont az adott ország jogszabájaitól függ.

Niki

2023. jan. 6. 04:03
 6/30 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező - esetedben nincs mit "helyreállítani", mert nem ment tönkre semmid. A nemedet soha sem fog lehetni megváltoztatni műtéttel, mert ilyesmi nem lehetséges. Csak meg fognak csonkítani, és utána gúnyolódnak majd a helyrehozhatatlanul súlyos problémádon életed végéig.

Ha megoperáltatod magadat "ott", akkor nagy valószínűséggel soha többé nem lehet majd normális szexuális kapcsolatod semmilyen nemű személlyel!

2023. jan. 6. 05:08
 7/30 anonim ***** válasza:
22%

A szüleiddel mi van? Mivel kiskorú vagy, így kizárólag velük kell megbeszélned a dolgot, hisz gondolom ők tartanak el.

Nem mondták meg neked, hogy mire van a kuki az ember lábai között? Nem fog hiányozni a rendszeres maszturbáció? Nem zavar az az apróság, hogyha levágatod, akkor soha semmilyen egészséges ember nem fog akarni veled párkapcsolatot fiatalkorban - max. 70 éves korod után lesz valakid?

2023. jan. 6. 05:33
 8/30 anonim ***** válasza:
83%
Németben ha ott szerzed a papírod és csinálsz mindent akkor ott a műtét is tb-re mehet, és kapsz egy ideiglenes személyit amin a rendes nemed és neved van. Magyarban papírokat nem lehet változtatni de műtét meg hormont szerezni ugyan úgy lehet
2023. jan. 6. 06:09
 9/30 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező írta:

"Akkor szeretném letisztázni a kommentelőknek. Nem, nem vagyok tökéletes, rossz testbe születtem ennyi és pont. Nem érzem magam jól ebben a testben mert ez nem az én testem. Innentől kéretem az olyan kommenteket amik nem a kérdésre adnak választ hanyagolni. Köszi!"

Válasz:

Tisztáztuk a dolgot, csak valamit nagyon nem értek, és ezért a legnagyobb tisztelettel kérlek - magyarázd meg nekem ezt:

Tény, hogy semmilyen műtéttel nem lehet lecserélni azt a "rossz testet", amelybe születtél. Mégis mi a fenének akarod műttetni magad, ha ugyanebben a "nem megfelelő" testben maradsz, csak már meg is lesz károsítva a műtéttel?

Semmit nem fogsz megkapni abból, amit akarsz. Nem lesz ellenkező nemhez tartozó nemi-szerved és semmiféle ellenkező nemnek járó kiváltságot nem kaphatsz meg a társadalomtól. Fiatal vagy, és az életről meg a társadalom működéséről még semmit sem tudsz - mert még egy egyetemi diplomát sem szereztél, és a mobiltelefonban tartod az eszedet - ahonnan ezt az átoperálósdi dolgot vetted.

Elárulnád tehát, hogy miért akarod műttetni magadat, ha ugyanabban a "rossz testben" kell élned - mely ráadásul sokkal betegebb és fájdalmasabb lesz utána? Van merszed válaszolni, vagy a feltett kérdésed célja csak mások felidegesítése volt?

Kérdező - lefogadom, hogy nem vagy képes logikus választ adni egy ilyen egyszerű kérdésre sem!

2023. jan. 6. 08:01
 10/30 anonim ***** válasza:
23%
Nincs olyan, hogy nemi helyreállító műtét. Olyan nemű vagy, ami a DNS-edbe van kódolva. Nemi tönkretevő műtét létezik, de a nemed attól se változik meg, csak megcsonkítanak. Egyébként valószínűleg ez csak divathóbort nálad, ki fogod nőni.
2023. jan. 6. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!