Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezzel nem lehet visszaélni?

Ezzel nem lehet visszaélni?

Figyelt kérdés
Most csináltatunk végrendeletet ügyvéddel, csak annyit kért hogy küldjük el a személyit, lakcím, adó kártyát meg aláirva a papírokat, meg sem kell élőben jelenni. Csak belegondoltam így sok embert rá lehet venni fénykép az igazolványokról meg aláírás és tied lesz a vagyona.

2023. jan. 5. 22:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkabb közjegyzőnél lene végrendeletet csinaltatni
2023. jan. 5. 23:06
 2/11 A kérdező kommentje:
mi a különbség?
2023. jan. 5. 23:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézz utána, azt tutira megtalálják, nem lehet elsúvasztani, be lehet tenni valamilyen adatbázisba, amit kötelező megnézni.
2023. jan. 5. 23:31
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a közjegyzővel csináltatsz végrendeletet, az közokiratnak minősül.

És ahogy az előttem levő is írja, nem lehet elsuvasztani.

De én mondjuk azt nem értem, hogy az ügyvéd hogy kérhet olyat, hogy küldjétek el a személyit?

Vagy csak a másolatára gondolt? Mondjuk én se nagyon bíznék benne.

2023. jan. 5. 23:39
 5/11 A kérdező kommentje:
Letétbe lesz téve, csak az a fura hogy ilyen lazán látatlanban történik minden
2023. jan. 5. 23:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hamarabb elküldtem, meg azt hiszem, azt rosszul írtam, hogy közokiratnak minősül. Ez csak akkor érvényes, ha valakitől tartozást akarsz behajtani közjegyzői meghagyás útján.

A közjegyző letétbe helyezi a végrendeleted.

De te magad is megírhatod kézzel, az interneten lehet találni mintákat. És tanuk csak akkor kellenek, ha nem sajátkezűleg írod meg.

2023. jan. 5. 23:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen, ez nem tetszik nekem sem, pont ahogy megfogalmaztad, hogy ez a "lazaság".
2023. jan. 5. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező!

Miattad jöttem most fel, mert eszembe jutott, hogy nem figyeltem rendesen, amit írtál:

"Most csináltatunk végrendeletet ügyvéddel, csak annyit kért hogy küldjük el a személyit, lakcím, adó kártyát meg aláirva a papírokat, meg sem kell élőben jelenni."

Ezt úgy értetted, hogy üres papírokat írjatok alá, és küldjétek el az irataitokat vagy a másolatait?

Ezt az embert felejtsétek el, meg kell neki mondani, hogy meggondoltátok magatokat, egyelőre nem írtok semmit.

Ilyen a világon nincs, hogy előre aláírni, meg ott sem kell lenni, meg a végrendelethez nem kell adókártya. Mi van, ha azt írja rá, hogy ennyivel és ennyivel tartoztok neki, és már az övé is a házatok vagy a pénzetek?

Tényleg hagyjátok, és menjetek közjegyzőhöz. Meg ha valaki végrendeletet ír, akkor előbb megírják, úgy, hogy ú maga is ott van, elolvassa, és azt írja alá. És a papírjait nem adja ki a kezéből. Vigyázzatok nagyon.

2023. jan. 6. 15:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha nem adod meg az adataidat, akkor hogyan készítsen elő bármit is? Nyilván az aláíráshoz meg kell majd jelenni, de ha nem akarsz ott ülni 3 órát, akkor gondolom te is azt szeretnéd, ha előkészítené, mire mész.
2023. jan. 7. 12:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, de az hogy küldjék el előre aláírva az meredek. Arra van az ügyvédi iroda hogy ott személyesen jelenjenek meg és az ügyvéd is tanúja legyen hogy nyomás nélkül szabad akaratukból személyesen ők írták alá.
2023. jan. 7. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!