Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vissza tudja követelni apám...

Vissza tudja követelni apám az ajándékozott lakást?

Figyelt kérdés

2016-ban ajándékozási szerződéssel apámtól megkaptam az örökölt lakását(Debrecen).

Ezt azóta továbbajándékoztam a fiam részére(6 éves). Szóval az ajándékozási szerződésben szereplő ingatlan már nem szerepel a nevemen, hanem a fiamén van.

Sajnos közben valamikor 2020-ban a COVID alatt megromlott a viszonyom édesapámmal és most ránk tört, hogy vissza fogja követelni ügyvéddel az ingatlant.

Van erre esélye, hogy kivegye alólunk a lakást?

2023. jan. 5. 11:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
33%
Igen, 10 evig megtamadhato az ajandekozott ingatlant. Ugyhogy mondj bucsut ennek.
2023. jan. 5. 11:30
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
2023. jan. 5. 11:33
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Amit alapvetően kell tudnod; a viszony megromlása önmagában nem jogalap a visszakövetelésre. Szóval követelőzzön csak nyugodtan.
2023. jan. 5. 11:49
 4/13 anonim ***** válasza:
10%

Mit értesz az alatt, hogy megromlott a viszony a covid alatt? Voltál olyan hülye, hogy beoltattad magad és nem akartad meglátogatni sem őket, mert rá lehetett foni, hogy retteg, hogy bajuk esik egy kis náthától? Vagy fordítva, ő akart ráderőltetni minden baromságot?

Sajnos az érdemtelenség, ami a visszakövetelés alapja lehet elég szubjektív és azon is múlik, hogy a bíró mennyire hülye.

2023. jan. 5. 11:54
 5/13 A kérdező kommentje:

Most nem is igazán ez a lényeg, hanem a kérdés alapja.

Vissza tudja követelni azt, ami már nincs meg nekem? Nem áll nevemen már, a fiamén van 1/1 tulajdonjogban.

2023. jan. 5. 12:18
 6/13 anonim ***** válasza:
92%
A fiadtól nem, tőled az értékét követelheti, ha van rá jogalapja. A haragszomrád nem az.
2023. jan. 5. 12:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Visszakövetelheti, akár a fiadtól is, ha van rá kellő jogalapja.

- Érdemtelenné válás

- szükséghelyzet

Ha e kettő egyike sem áll fenn, akkor nem tehet semmit.

2023. jan. 5. 13:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a törvényt, de mivel kiskorú a gyerek, előfordulhat, hogy a nagypapának a gyámüggyel kell pereskednie.
2023. jan. 5. 13:22
 9/13 A kérdező kommentje:

A gyámügy miatt gondolkozom én is, hogy ez nem menne olyan könnyen neki. Ez az ingatlan az én, párom, de legfőképpen a fiam, a gyermekem lakhatását biztosítja, akit 9 hónapig hordtam a szívem alatt. Nem hiszem, hogy a gyámügy ezt hagyná..

Apám a páromra haragszik nagyon, egyszerűen nem kedveli. Szenilis is egy kicsit, zavardt, sokszor leterhelt voltam és nem hívtam. Leginkább az ő saját viselkedése miatt romlott meg a viszonyunk.

2023. jan. 5. 15:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy. A „nem kerested elégszer” nem ad jogalapot a visszakövetelésre. Ne idegeskedjetek rajta. Az ajándék visszakövetelhetősége törvényileg jól szabályozott, és nincs az a „hülye bíró”, aki neki adna igazat.
2023. jan. 5. 15:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!