Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogaink vannak ilyesfaj...

Milyen jogaink vannak ilyesfajta gyerektartást illetően?

Figyelt kérdés

Előzmények röviden:

Volt egy barátnőm, akivel együtt éltem külföldön (Dánia) de sohasem volt túl mély a kapcsolatunk, az én részemről legalábbis. Gyógyszert szedett emiatt óvszert nem használtam (tudom nagy kár).

Megromlott a kapcsolatunk de még mindig együtt laktunk ez által szexeltünk is szintén óvszer nélkül...

Majd egy idő után külön mentünk.

Időközben nekem lett egy másik kapcsolatom, nagyon jó kapcsolatom. Álomnő, értelmes okos és érett. Ő Dániában született (később lesz ennek lényege)

4-5 hétre rá jött a "jó hír",hogy késett majdnem KÉT HÓNAPOT a periódusa és csinált egy tesztet ami pozitív lett.

Mivel elvileg ő sem akart gyereket , ezért először beleegyezett az abortuszba, de az orvos azt állapította meg ,hogy ez már túl késő és ott már nem vállalják ezt. Ausztriában elvetették volna de oda már nem akart eljönni.

A párom végig mellettem volt és támogatott valamint támogat most is mindenben.

Ma már megszületett a baba de nem akarom tartani a gyerekekkel a kapcsolatot főleg az anyja miatt, valamint nekem már van egy másik különálló életem külföldön. Ők már Magyarországon laknak.

A kérdések:

-Köteles vagyok fizetni gyerektartást, vagy ha az anya azt nyilatkozza ,hogy nincs szüksége segítségre és ügyvéd jelenlétével ezt leírja/aláírja akkor nem?!

-Ha igen mennyi a megszokott?

a) per nélküli megegyezés szerint.

b) per szerinti

-Lehet egyösszegű gyerektartást fizetni?

Szóval kifizetni egy nagyobb összeget egyszerre és soha többet semmit.

-Ha igen mennyi a megszokott?

-A két szülő által megszabott összegeket valaki felülírhatja?

-Ha a jelenlegi párommal megesküdünk a gyereknek lesz valami joga az ő értékeit/vagyonát megörökölni?

Valamint az enyémet?

-Erről is lehet írni egy nyilatkozatot, hogy erre majd ők nem tartanak rá igényt?

2023. jan. 4. 14:04
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Dehogy rángattál ki! Kulturáltan is el lehet mondani, sajnálom, ha nem megy! Idéznél, kérlek jogszabályt arra, amit állítasz?
2023. jan. 4. 20:50
 12/27 anonim ***** válasza:
0%

Szerinted egy polgári per során ha kötelezhetne a bíróság a DNS mintavételre, akkor milenne ? Bejön két rendőr és elvisz ? Nem.

Ha vállalja a fél vállalja, ha nem akkor nem. Mintavétel egyedül büntetőeljárásban kikényszeríthető, ott is vérvétel valamint a bűnügyi nyilvántartásba vételkor vett DNS.

2023. jan. 4. 20:55
 13/27 anonim ***** válasza:

#11. Kedves Se*ggből kirangató! Ezt találtam! Innen gondolom, hogy kötelezhető a DNS teszt!!!!

Ha az alperes (a vélelmezett apa) az első tárgyaláson nem tesz teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot, a bíróság bizonyítási eljárást folytat le, azaz tanúkat hallgat meg, okiratokat szerez be, illetve vértulajdonság-vizsgálatot vagy a származás megállapításához szükséges más orvosszakértői vizsgálatot rendelhet el. Abban az esetben, ha több apajelölt is akad, közülük csak egyikük lehet alperes, a többieket tanúként hallgatják meg. A perrendtartás lehetőséget ad arra, hogy ha a bíróság vértulajdonság-vizsgálatot vagy más orvosszakértői vizsgálatot rendel el, annak tűrésére bármelyik érdekeltet kötelezheti.

2023. jan. 4. 20:56
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Suegény kérdező:)ő se kap választ csak veszekedést
2023. jan. 4. 20:56
 15/27 anonim ***** válasza:

És ezeket is találtam!

A vizsgálatot bárki kérheti, aki a DNS-profil-vizsgálat díját kifizeti. Külön ajánlás, beutaló, igazolás a vizsgálat elvégzéséhez nem szükséges. Jegyzőkönyvezett mintavétel esetén kiskorú személy vizsgálatához legalább az egyik törvényes szülő (jogi képviselő) hozzájárulása szükséges. A vizsgálat ára 360 ezer forint, ha a bíróság rendeli el, akkor 260 ezer.

Apasági vizsgálat a jogi eljárásokban

Az eredmény bármilyen jogi eljárásban történő felhasználásának feltétele, hogy a mintavétel megfelelően ellenőrzött és dokumentált körülmények között történjék, azaz a mintákat adó személyek azonossága igazolható legyen. Ezt úgynevezett jegyzőkönyvezett mintavétellel szokták biztosítani.

Polgári peres ügyekben az igazságügyi laboratóriumok feladata a vitatott apasági ügyek tisztázása, vagyis a perben szereplő férfi apaságának bizonyítása vagy kizárása. Az esetek egy részében az úgynevezett klasszikus módszerekkel (vércsoport, HLA) az apaságot sem kizárni, sem egyértelműen bizonyítani nem lehet. A nemzetközi szakértői gyakorlatban a klasszikus genetikai vizsgálatok helyett ma már kizárólag csak DNS-vizsgálatot végeznek, ez jellemző mostmár Magyarországon is.

2023. jan. 4. 21:01
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

Sokmindenre kotelezheto egy ember, de a kotelezes meg a kikenyszerites kulonbozo fogalom. Valoban visszalolvasva nem volt pontos mindenhol etekintetben a szohasznalatom.

Ha megtagadja akkor tovabbra is fennall a kerdesem, szerinted mi van?!

2023. jan. 4. 21:03
 17/27 anonim ***** válasza:

#15. Van benne igazság! Elnézést is kérek a Kérdezőtől, de nem tűröm, hogy így beszéljen velem egy idegen. Még, ha rosszul is tudnám esetleg, akkor sincs joga ehhez.

#7.

2023. jan. 4. 21:06
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Hogyne lenne jogom. Egy ember kérdést tesz fel itt. Joggal várja el hogy hasznos, de méginkább hogy helytálló választ kapjon. Erre jönnek az ilyenek mint te…
2023. jan. 4. 21:07
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a bírósági kötelezést nem szokták megtagadni, de ha mégis akkor biztosan van rá mód, hogy behajtsák.

Pp.300. § (1) Ha a bíróság vértulajdonság vizsgálatot vagy a származás megállapításához szükséges más orvosszakértői (élettani) vizsgálatot rendel el, a vizsgálat tűrésére bármelyik érdekeltet kötelezheti.

ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy addig bírságolják, míg el nem megy a vizsgálatra.

2023. jan. 4. 21:20
 20/27 anonim ***** válasza:

#19.

Egy csomó anyagot másoltam be. Nem én állítok hülyeséget!

2023. jan. 4. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!