Az, hogy az ügyész négy évet kér rám, a bíró ítélhet felfüggesztettre?
2022 nyarán egy súlyos hibát vétettem. Anyámnak a kezelésére kellett pénz, munkám nem volt, játékpisztollyal késő este bementem egy dohányboltba és szép nyugodt hangon mondtam az eladónak, hogy adjon százezret, mert ez egy izé...rablás lenne. A kiscsaj azt mondta, hogy nincs a kasszában csak huszon valahányezer forint. Az nem kellett, visszafordultam és távoztam, nem hoztam el semmit. Jól el volt takarva az arcom, de lebuktam, két hét múlva jött egy rendőrségi idézés, ekkor tudtam, hogy ez az az ügy lesz. Az időpontra megjelentem, hamar le is zárták az ügyet. Kiderült, hogy a kocsi rendszámát tisztán látta egy kamera, ami a dohanybolt melletti kereszteződésben van a gyalogátkelőhely fölött. A vádirat decemberben jött meg, bele van írva, hogy beismerés esetén négy év végrehajtandó szabaságvesztésre ítéljen a bíróság. Büntetlen vagyok, csak kresz szabálysértésem volt 2x, más semmi. Mostmár nagyon bánom, amit tettem, nem kellett volna.
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel kár nem keletkezett, ha lesz a tárgyalás, elnézést kérek, nagyon sajnálom, szánom-bánom...stb, és így van rá esély hogy ne letöltendőre ítéljen a bíróság, hanem elérjünk egy olyan sikert, hogy felfüggesztettet kapjak?
Valószínűbb, hogy felfüggesztettet fogsz kapni, pláne, ha be is ismered, együttműködő is vagy.
Az ügyész indítványa annyiban érdekes, hogy annál többre nem ítélhet a bíróság, csak kevesebbre.
Fegyvert(a kiscsaj azt hitte) fogsz egy nőre? Te normális vagy?
Remélem leülőst kapsz ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!