Ha valakinek amputálják egy testrészét megteheti hogy egy normál temetést rendez neki azzal a tervvel hogy majd ha meghal akkor oda kerül a korábban amputált testrésze mellé?
Szerintem amikor valakinek amputálják valamely testrészét a legnagyobb gondja, hogy ilyeneket gondolkozzon. A családomban pont idén történt ilyen eset, cukorbetegség miatt amputálták testvérem lábát térd alatt. Hidd el nem ezen gondolkodott. Másrészt általában egészséges végtagokat nem amputálnak.
A törvényi hátteret nem tudom, de szerintem a kórház megsemmisíti a végtagot a fertőzésveszély miatt.
Remenytelen vagy.
A halottat a rokonoknak orzik hogy eltemethessek. Egy lab vagy kar nem ilyen. Senki nem fogja neked orizgetni amig hetekig rehabilitalnak es megtanitanak jarni egy labbal es mankoval.
A holttest tárolásáért a család fizet, ezért drága a temetés.
Ha levágják a lábad, akár hetekig kórházban vagy.
Ha kórházban halsz meg, szinte minden esetben boncolnak, külön orvos által aláírt kérvényt kell beadni, hogy ne legyen boncolás. (Pl. A 93 éves apósom boncolták, pedig a halál oka az öregség volt.)
Nem, nem hiszem, hogy bárki tárolná neked a lábadat, ha csak erről a sebésszel, és a kórházigazgatóval előtte nem beszéltél, és engedélyezték neked. De nagyon meg lennék lepve, ha ezt engednék. (valószínűleg inkább pszichológus segítségét javasolnák a dolog feldolgozása érdekében.)
Először mintát vennének belőle, aztán elégetnék a többi veszélyes hulladékkal együtt.
Egyébként teljesen üres koporsót is el lehet temetni, ha nincs test, mert Pl. eltűnt, tehát ezzel a részével nincs gond.
A közös koporsóba temetés megint bökkenő, talán az a legnagyobb.
Exhumálni ugyanis járványügyi okokból egy foszló testet, testrészt nem lehet, csak különleges okokból, és az, hogy te egy koporsóban akarsz lenni a régen levágott lábaddal, pont nem ilyen körülmény.
Maximum egy külön koporsó a lábad mellett.
Persze odáig el sem jutunk szóval mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!