Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kamuvégrendeletért mit kaphatok?

Kamuvégrendeletért mit kaphatok?

Figyelt kérdés
Nincs örökös, én sokat segítettem neki, de senki nem gondolt hogy ilyen gyorsan meghalhat.
2022. dec. 15. 12:42
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Milyen kamuvégrendelet?

Vagy arra gondolsz, hogy akit megneveztél a végrendeletedben, elhunyt?

Ha igen, akkor a helyettesítés elvének értelmében az ő leszármazói lesznek a végrendeleted kedvezményezettjei.

De meddig tart egy új végrendeletet írni?

2022. dec. 15. 12:46
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondol, hogy meghalt valaki akinek (szerinte) nincs örököse. Gyártana egy kamu végrendeletet amiben magát nevezné meg örökösnek azért mert sokat segített neki. Ezért mit kaphat?

Magánokirat hamisítás.

2022. dec. 15. 13:06
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, ezt már buktad. A kamu végrendelet az ahogy előttem írták okirathamisítás és ha még meg is próbálod vele lenyúlni a hagyatékot akkor csalás is. Olyan 8-10 év az amit kaphatsz érte.
2022. dec. 15. 13:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ja, értem.

Ilyen esetben az történik, hogy a hagyatéki tárgyaláson bemutatod ezt a végrendeletet, ezt a végrendeletet peres úton megtámadhatják az elhunyt jogos örökösei, aztán ha kiderül, hogy hamis, pláne, hogy te csináltad, akkor nagyon csúnyán megjárod. Ha nem buksz le, akkor nincs semmi baj. De nem kockáztatnék.

A tulajdonához úgy tudtál volna legálisan hozzájutni, hogy eltartási szerződést kötöttél volna vele, ha már te voltál a jótevője, de így sajnos csak annyit lehet mondani: így jártál.

2022. dec. 15. 13:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor már erre az a jó út, hogy szerelmet hazudsz egy gazdag úrnak/hölgynek és rádírja a vagyonát halála előtt. Már ha megteszi.
2022. dec. 15. 14:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha a kamu végrendelet gyártója amúgy is örökös lenne, akkor az örökségből automatikusan kizárják plusz böri, ha nem lenne az, akkor is csüccs lesz a dologból, mivel ez csalás.
2022. dec. 16. 13:00
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt írja, hogy nincs örökös. (Örökös az mindig van, végső soron a magyar állam.) De ha konkrét személy nincs, aki számít az örökségre, akkor kisebb az esélye, hogy utánanéznek, valódi-e a végrendelet.

Viszont valódinak kinéző végrendeletet csinálni nem egyszerű. Egy hiteles, közjegyző által elfogadható végrendeletet vagy végig kézzel írt az örökhagyó, vagy csak aláírta, és két tanú is volt, aki tanúsítja, hogy előtte írta alá. Első esetben nem tudsz reálisan kinéző levelet írni szerintem, második esetben meg két embert be kell vonnod. Egyik módszerrel se fogsz garantáltan lebukni, ha nem lesz gyanús a közjegyzőnek, de az esély megvan rá, hogy gyanús lesz valami, és vizsgálat indul a végrendelet valódisága ügyében.

Legálisan azt tudod csinálni, hogy ha vannak tanúk, akik bizonyítják, hogy időt és pénzt költöttél az illetőre életében, akkor az örökségből meg fogod kapni az ellenértéket. Azt nyugodtan mondhatod, hogy rád akarta hagyni a vagyonát. Ez ugyan sokat nem számít tanúk nélkül, de abban talán segít, hogy megkapd a befektetett "munkád" árát.

2022. dec. 17. 06:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!