Ilyen esetben mi várható?
Semmi esélye nincs. A biológiai apánál helyeznék el a gyereket.
Viszont, a gyereknek joga van a testvérével tartani a kapcsolatot.
Volt ilyen egy távoli barátommal.
Volt egy felesége és egy lánya de elváltak. A lánya kb 8-9 éves lehetett amikor a nő (az exfeleseg) szült egy második gyereket az új férjétől, de valami nem úgy alakult a szülésnél és pár nappal később elhunyt.
A kisbaba a nő akkori (2.) férjével maradt értelemszerűen, a nagyobb gyermek meg az ismerősömnél, mert ő a biológiai apja a lányának.
Nem is volt kérdés náluk. Itt mindenki 'normalis', dolgoznak, stb. nem volt a gyerek veszélyeztetve az apánál így szerintem automatikusan költöztek is össze miután bekövetkezett a tragédia.
@2, ott azért kicsit más. Nyilván tragédia az is, de ott az egyik gyerek újszülött volt, a két testvér nem kötődött egymáshoz.
Nem vagyok jogász, de szerintem itt azért mérlegelnék, hogy muszáj-e elválasztani a gyerekeket.
Amúgy remélem, hogy a kérdés elméleti. Ha mégsem, akkor sok erőt kívánok nektek, poszter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!