Melyik út lenne érdemes ebben az esetben? Ki mit tud javasolni?
Figyelt kérdés
Egy nagyobb áruház online webáruházán keresztül rendeltem egy mosógépet, 150 ezer forint volt. A gép meg is jött, szakszerűen lett beüzemelve, működött egy hétig, azután folyt alatta a víz. A 14 napos csere lehetőségével élve kértem egy típusazonos cserét. A másik gép pár hónapig bírta, de abból is elkezdett folyni a víz az aljából. Az áruház, ahonnan rendeltem, a gyártóhoz irányított. A gyártó kiküldött egy szerelőt, aki azt állapította meg, hogy én vagyok a hibás, az üst törött és a gép nem javítható úgy, hogy megérje, ezért kuka, konkrétan hülyének nézett. Szerinte a dobrögzítő csavar benne lett hagyva, úgy volt használva. Mind a két mosógépnél kivettem a csavarokat, mind a négyet, a beüzemelési útmutató szerint. A hiba a gyártó malmára hajtja a vizet, mert pont azokon a részeken van megrepedve az üst, pedig én tudom, hogy nekem van igazam. Mind a két mosógép, amit kaptam gyárilag hibás lehet, a gép nem megfelelő szögben és nem megfelelő erővel nyomhatta bele a csavarokat, és én pont kifogtam ezt a szériát és valószínűleg még sokan mások. A gyártót nem érdekli a dolog és békéltető testületet javasolta vagy bíróságot. Ki mit tud hozzászólni ehhez a témához? Elkeserítő, mivel tudom, hogy nem az én hibám.2022. dec. 14. 20:47
1/7 anonim válasza:
Mivel bebizonyítani nem tudod, hogy nem a te hibád, ezért sajnos ezt most megszívtad. :/
2/7 anonim válasza:
Szerintem utánamehetsz fogyasztóvédelem, békéltetőtestület vagy akár bírósághoz is, de sanszos, hogy többe fog kerülni neked, mintha elengeded a 150 ezer forintot és úgy fogod fel, mint egy drága tapasztalatot, hogy hol nem érdemes legközelebb vásárolni. Annyit tehetsz, hogy terjeszted az oldal rossz hírét. Én fél éve jártam így, igaz csak 50 ezer forintot buktam, de semmire nem mentem vele. Azóta is mindenhol mondom, hogy senki ne vegyen semmit a SHIPGRATIS oldalról, mert átb*sznak.
3/7 anonim válasza:
Nem neki kell bizonyítani, hanem a gyártónak. Békéltető testület pedig ingyenes.
Milyen mosógépről van pontosan szó? Közvetlenül a gyártót kerested meg vagy a magyar képviseletet?
4/7 anonim válasza:
Megvannak amúgy a dobrögzítő csavarok?
5/7 A kérdező kommentje:
Békéltető testületről azt olvastam, ha számomra kedvező döntést is hoz, a másik félnek nem kell elfogadnia, és akkor csak a bíróság marad. Én nagyon nehezen tudnám bizonyítani az igazam, mert a hiba tipikusan olyan, amit mondott a szerelő, ezért vagyok elkeseredve. 150 ezer forint számomra sok pénz. A csavarok mind a négy megvan, alapvetően nem egyenesek a csavarok (már ez is furcsa volt nekem), hanem kissé ferdék, a műanyag és gumi, amin a csavar átmegy, mindkettőn sérülés van. A gép üstjében a menet sem tűnik épnek. Már az furcsa, hogy két gép ugyanúgy romlik el, ugyanaz a hibajelenség. A gyártónak pedig ez nem furcsa és elhajtanak.
2022. dec. 14. 21:24
7/7 anonim válasza:
A csavarokon meg a dobon is pont olyan sérülés van, mintha benne hagytad volna? Érdekes. Hát, ha te lennél a gyártó képviselője, elfogadnál egy ilyen garanciaigényt?
Szerintem a sérülések konkrét kinézete fog dönteni. A békéltető testület ingyenes, és bár semmire nem kötelezi az eladót, de ha melletted döntenek, akkor ez már jó alap egy perhez. Ott már a per tárgyává lehet tenni a perköltséget is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!