Jófogáson vettem elég jó áron egy erős procit, de mint kiderül utólag hogy lopott. Így merjem használni?
Jófogáson vettem 20 ezer forintért egy i7-8700k- t, meg is érkezett a proci és működik is. De utólag kiderült hogy lopott cuccokat ad el ez a fazon. Nekem lehet ebből bajom?
Hiszen kifizettem a terméket és én azért vettem hogy használjam...
De utólag kiderült... Na és milyen módon? Mert ha a rendőrség keresett meg eleve hogy te üzleteltél vele, például a te számládról érkezett hozzá utalás akkor jobb ha nem használod, mert az onnantól már orgazdaság, sőt bizonyíték visszatartása is lehet a vád ellened.
Ha rendőrségi hírekben olvastad, akkor is hasonlóan járj el, jelents be önként azzal hogy te akkor még nem tudtad. Ha ismerősöktől, face csoportban hallottad/olvastad akkor járt utána alaposan mielőtt azzal állítasz be hogy X.Y. szerintem tolvaj és itt ez a proci, ezt is biztos lopta...
"De az engem nem érdekel hogy Ő lopta, én használni akarom a procit, kifizettem. Innentől kezdve engem nem érdekel a többi."
Szép kis bűnpártoló magatartás, mondhatom. Akkor kellett volna gondolkodnod amikor megvetted hogy gyanúsan olcsó vagy nem? De te csak a saját hasznodat lesed, pedig a következmények miatt jobban kéne aggódnod, mint a pénzedhez ragaszkodni...
"De az engem nem érdekel hogy Ő lopta, én használni akarom a procit, kifizettem. Innentől kezdve engem nem érdekel a többi."
Húha... nagyok a bajok a fejben kérem szégyen!
Orgazdaság, leírták már előttem is. Bűncselekményt követtél el azzal hogy megvásároltad.
Tudod biztosra, hogy az proci amit eladott neked az is lopott?
Ha a rendőrség keresi, azt a processzort amit megvásároltál és tudomásod van róla akkor jelentened kell. Ha a rendőrség talál meg téged akkor már nagy bajban vagy.
egy orgazda vagy kérdező, és ahogy a válaszaid nézem még hülye is, nem is kicsit.
Ez azért rohadtul nem így megy,pl: ellopnák tőled a több száz ezres telefonod eladják valakinek apró ért és mikor vissza akarnád szerezni azt mondja a tag hogy az övé mert kifizette és nem érdekli a többi, és ráhagynák az övé kész.Most őszintén neked ez hogy esne te majom ?
"hogyan lop valaki PROCESSZORT XDXD magyarország"
#16 hát ez tényleg nagyon vicces te gyökér, mert ugye senki nem dolgozik számtech boltba, és sehogy nem tudja zsebre vágni az kb kulcstartó méretű valamit igaz ?
de ne menjünk ilyen messzire, betörnek hozzád viszik ami mozdítható köztük a pc-t vagy várjál, ez se lehetséges igaz ilyen még soha nem is történt, igazad van XDDD ? komolyan mondom hogy lehet valaki ilyen sötét és még nevet is magán a majom :D
"Utólag kiderül, hogy lopott. "
Ez nem orgazdaság.
Akkor lenne az, ha a vétel előtt derült volna ki. A másik, hogy az orgazdaság jellemzője az áron alul történő vétel. De ez mindegy is.
Amíg a palkóról nem születik jogerős elmarasztaló itélet, addig csak vélelmezhető, hogy lopta azt, amit eladott, neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!