Mi számít bűncselekménynek az interneten?
Például hogy ha valaki drogot ad-vesz az interneten, az egyértelműen bűncselekmény, ahogyan a zaklatás is és még egy sor más dolog.
Viszont, hogy ha valaki mondjuk megnéz egy erőszakos, durva tartalmat, az ugye nem bűncselekmény? De hogy ha feltölti valaki, az már az?
Az interneten minden pillanatban "bűncselekmények" százait követik el csak Magyarországon, és éppen ez az oka, hogy a kutya sem foglalkozik csip-csup dolgokkal. Csak akkor lépnek a hatóságok, ha tényleg valami kiemelkedő disznóságról van szó.
#1-nek:
Ez "kapufa" volt.
A deep-web azon területeit szokás dark-webnek titulálni, ahol bűncselekmények zajlanak.
Bárki feltölthet erőszakos, durva tartalmat. Vagy kicenzúrázva, vagy korhatárral, regisztrációval, meg tudod nézni. (Ezeket általában rövid időn belül amúgy is törlik az moderátorok.)
Én is szoktam balesetekről, ámokfutásról, öngyilkosságokról videókat nézni, mert részben ez a munkám; ha szakmailag top akarok lenni, akkor néznem kell.
És nem, nem bűncselekmény megnézni.
Pl. Facebookon van pár zárt csoport, ahová még feltölteni is lehet ilyeneket. Ha a jelentenek és a modik befigyelnek, akkor sincs semmi különös, vagy törik a videód, vagy kapsz pár nap tiltást, ennyi.
Ha a videó tartalma más bűncselekményt nem valósít meg (!!!), akkor felöltheted nyugodtan. ;) Nézni meg igazából bármit lehet, a tárolás és visszatöltésre vonatkozik pár jogszabály, de azt fent írtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!