Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A csalás bekerül az erkölcsi...

A csalás bekerül az erkölcsi bizonyítványba? Tudok máshol dolgozni? Diák vagyok.

Figyelt kérdés

Elkövettem egy hibát. A saját kártyámmal adtam másoknak kedvezményt. A céget és a helyét nem említeném, ha nem probléma.

Ennek összértéke 17.000 Ft.

Diák vagyok, de nyilván mai napon elbocsájtottak.

A másik kérdésem az lenne, hogy lesz esélyem máshol munkát vállalni? Igen, hülye voltam. De csak nem kerülök teljesen fekete listára?

Jövőre végzek az iskolában, viszont olyan szakmám van, aminek köze van a beszerzeshez és a szállítmányozáshoz is.

El fogok tudni helyezkedni a szakmámban, vagy esélytelen lesz?

A cég a feljelentést hétfőn megteszi részemre. Elsőre elismerten és alá is írtam a papírt, nem tanusítottam ellenállást és nem köntörfalaztam magamnak. Hibáztam, beismertem.

2022. dec. 9. 21:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Ha bűncselekmény lenne az általad elkövetett cselekmény, akkor bekerülne az erkölcsidbe, de egyáltalán nem bűncselekmény. Ne recegj.
2022. dec. 10. 10:40
 12/17 A kérdező kommentje:

11. Recegek azért, hisz a szakmámban nagy értékkel kell majd dolgozzak és szeretném ha felvennének bárhová is.

Ráadásul most másik munkahelyre hogy megyek igy? :(

2022. dec. 10. 11:05
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A másik munkahely nem fogja megtudni, hacsak nem olyan helyre mész, ahol ismerős a mostani céged valamelyik embere. Erkölcsibe nem fog bekerülni akkor se, ha tényleg feljelentés lesz belőle. Ez az összeg még nem lépi túl a szabálysértés határát, még ha a kasszából loptad volna is, akkor se számítana. De itt meg, ha jól értettem, nem is saját zsebre dolgoztál. Az nagyon sokat jelent.
2022. dec. 10. 16:44
 14/17 A kérdező kommentje:
13. De mivel használtam fel belőle utalványt, így nekik úgy jött le, igen.
2022. dec. 10. 17:10
 15/17 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Ebből szerintem egy ilyen "jelentéktelen" összegnél nem lesz probléma.
2022. dec. 11. 13:21
 16/17 anonim válasza:
Na mi lett kérdező?
2023. jan. 23. 09:40
 17/17 A kérdező kommentje:
Kifizettem és nem történt semmi. :)
2023. jan. 23. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!