Meddig köteles az apa gyermektartásit fizetni pontosan?
#9-nek:
Most nem fogok keresgélni, csak leírom:
Arra, hogy a házasságkötés tartási kötelezettséget eredményez a meglévő gyermek/ek vonatkozásában, KONKRÉT paragrafus van.
Arra, hogy a tartásra kötelezett csak addig köteles tartani a gyereket amíg az tartásra szorul, KONKRÉT paragrafus van!
Ha a gyermek/ek vonatkozásában fellépett egy MÁSIK, szintén tartásra KÖTELEZETT személy, akkor az semlegesíti az elsőt. Vagy/vagy.
Olyan elvileg nem alakulhat ki, hogy ugyanazon gyeremek vonatkozásában KÉT tartásra kötelezett legyen.
Aki mégis így jár, az bírói tévedés áldozata. Rosszul érvelt.
Ismét #9-nek:
A tartási kötelezettség alapfeltételét vizsgálva, amíg az új házasság fent áll, az új férj élvez prioritást, tehát elsődlegességet.
DK-s -nek:
Tévedsz. Vita lezarva.
"4:198. § [A mostohagyermek tartása]
(1) A házastárs köteles háztartásában eltartani a vele együtt élő házastársának olyan, tartásra szoruló kiskorú gyermekét (a továbbiakban: mostohagyermek), akit házastársa az ő beleegyezésével hozott a közös háztartásba.
(2) A mostohaszülő tartási kötelezettsége nem érinti a vér szerinti szülő tartásdíj-fizetési kötelezettségét."
#13-nak:
Tehát ennyi telt tőled: "Tévedsz". XD
De csak azért mert nem bírod a pofámat, és nincs az az isten, hogy beismerd ha igazam van.
Bakker DK, ott a törvényből az idezet. Melyik részét nem vagy képes ertelmezni, te nagyon okos?
"(2) A mostohaszülő tartási kötelezettsége nem érinti a vér szerinti szülő tartásdíj-fizetési kötelezettségét.""
#14-nek:
Így már mindjárt más!
Ezt én nem találtam meg, és így már elismerem, hogy tévedtem!
Viszont ezt morálisan elítélem. Igazságtalan.
Ismét #14-nek:
Viszont így azt nem értem, hogy van a környezetemben olyan, aki így szüntette meg a tartási kötelezettségét.
Ennyit a magyar jogrendről.
Értem, köszönöm mindenkinek.
Csak még egy kérdés.
Mi can akkor ha a szülő nem biztosítja a gyerekek láthatását? A gyerekek nem akarnak el jönni hozzám. Már lassan 3 éve csak az egyiket látom két hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!