Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig köteles az apa gyermekt...

Dom3 kérdése:

Meddig köteles az apa gyermektartásit fizetni pontosan?

Figyelt kérdés
Nagyobbik gyermekünknek (17éves) most fejezi be a középsulit viszont még két évet rá húz az érettségi miatt.
2022. dec. 5. 08:06
1 2 3
 11/25 DK-s ***** válasza:
17%

#9-nek:

Most nem fogok keresgélni, csak leírom:

Arra, hogy a házasságkötés tartási kötelezettséget eredményez a meglévő gyermek/ek vonatkozásában, KONKRÉT paragrafus van.

Arra, hogy a tartásra kötelezett csak addig köteles tartani a gyereket amíg az tartásra szorul, KONKRÉT paragrafus van!

Ha a gyermek/ek vonatkozásában fellépett egy MÁSIK, szintén tartásra KÖTELEZETT személy, akkor az semlegesíti az elsőt. Vagy/vagy.

Olyan elvileg nem alakulhat ki, hogy ugyanazon gyeremek vonatkozásában KÉT tartásra kötelezett legyen.

Aki mégis így jár, az bírói tévedés áldozata. Rosszul érvelt.

2022. dec. 5. 09:51
 12/25 DK-s ***** válasza:
17%

Ismét #9-nek:

A tartási kötelezettség alapfeltételét vizsgálva, amíg az új házasság fent áll, az új férj élvez prioritást, tehát elsődlegességet.

2022. dec. 5. 09:54
 13/25 anonim ***** válasza:

DK-s -nek:

Tévedsz. Vita lezarva.

2022. dec. 5. 10:00
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

"4:198. § [A mostohagyermek tartása]

(1) A házastárs köteles háztartásában eltartani a vele együtt élő házastársának olyan, tartásra szoruló kiskorú gyermekét (a továbbiakban: mostohagyermek), akit házastársa az ő beleegyezésével hozott a közös háztartásba.

(2) A mostohaszülő tartási kötelezettsége nem érinti a vér szerinti szülő tartásdíj-fizetési kötelezettségét."

2022. dec. 5. 10:02
 15/25 DK-s ***** válasza:
11%

#13-nak:

Tehát ennyi telt tőled: "Tévedsz". XD

De csak azért mert nem bírod a pofámat, és nincs az az isten, hogy beismerd ha igazam van.

2022. dec. 5. 10:03
 16/25 anonim ***** válasza:
65%

Bakker DK, ott a törvényből az idezet. Melyik részét nem vagy képes ertelmezni, te nagyon okos?

"(2) A mostohaszülő tartási kötelezettsége nem érinti a vér szerinti szülő tartásdíj-fizetési kötelezettségét.""

2022. dec. 5. 10:04
 17/25 DK-s ***** válasza:
33%

#14-nek:

Így már mindjárt más!

Ezt én nem találtam meg, és így már elismerem, hogy tévedtem!

Viszont ezt morálisan elítélem. Igazságtalan.

2022. dec. 5. 10:04
 18/25 DK-s ***** válasza:
11%

Ismét #14-nek:

Viszont így azt nem értem, hogy van a környezetemben olyan, aki így szüntette meg a tartási kötelezettségét.

Ennyit a magyar jogrendről.

2022. dec. 5. 10:07
 19/25 anonim ***** válasza:
87%
A környezetedben olyan lehet, ahol házastársi örökbefogadás történt. Abban az esetben az új hazastars lesz a másik teljes jogú szülő, így megszunik a tartasdij fizetési kötelezettség
2022. dec. 5. 10:13
 20/25 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm mindenkinek.

Csak még egy kérdés.

Mi can akkor ha a szülő nem biztosítja a gyerekek láthatását? A gyerekek nem akarnak el jönni hozzám. Már lassan 3 éve csak az egyiket látom két hetente.

2022. dec. 5. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!