Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit kell tenni, ha lejár a...

Mit kell tenni, ha lejár a személyi igazolványom?

Figyelt kérdés
Pontosabban azt tudom mi a teendő, hová kell menni,csak decemberben lejár, de se kedvem, sem időm elmenni megcsináltatni.ha csak januárban újitom meg,kapok valami büntit,vagy lesz belőle hátrányom,?

2022. nov. 30. 22:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Semmi.

Kiveve ha addig pl banki hitelt akarnal intezni.... van jogsid? Az is jó szig helyett - de külföldre nem utazhatsz vele.

2022. nov. 30. 22:47
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
Megújítod.
2022. nov. 30. 22:52
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy a lejárat előtti 30 napon belül már el lehet indítani ingyenesen az eljárást, nem kell rá várni, hogy ténylegesen lejárjon. De nem fognak megbüntetni, ha van másik fényképes igazolványod (jogosítvány vagy útlevél).
2022. nov. 30. 23:59
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazából amíg van érvényes okmányod amivel tudod magad igazolni (útlevél, jogsi), akkor akármeddig elhúzhatod. A baj akkor van, ha közben valami olyan ügyet kellene intézned, amihez csak a személyi jó, mert akkor megakadsz, nincs tovább, amíg a személyid meg nem újíttatod.

Ha nem akad ilyen sosem (valami úgyis fog, csak idő kérdése), akkor akár egész életet leélhetsz anélkül, hogy megújíttatnád.

2022. dec. 1. 01:21
 5/9 A kérdező kommentje:
ingatlan adásvételt lehet így intézni?(érvényes jogsim van)
2022. dec. 18. 09:34
 6/9 anonim ***** válasza:

5: nem hiszem.... Az ügyvédtől egyébként megkérdezheted, aki intézni fogja az adásvételt.

De most tényleg... Eltelt több mint két hét a kérdésed kiírása óta.

Mi akadályozott, hogy ezalatt megcsináltasd???? Három nap alatt készen van!!!

2022. dec. 18. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
Lehet a jogosítvánnyal is. Annyi történik, hogy a papírra ráírják, hogy jogosítvánnyal igazoltad magad, és kész.
2022. dec. 18. 12:16
 8/9 A kérdező kommentje:
#6- mert lesz..tam az egészet! dolgoztam,este 6 ig,nem tudtam napközben elmenni. mostmeg váratlanul közbejött egy eladás, én vagyok az eladó.
2022. dec. 18. 12:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Az ingatlan eladásához szükséges dokumentumok és iratok listája

Személyt igazoló okmányok:

Személyi igazolvány

Lakcímkártya

Adókártya

[link]

2022. dec. 18. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!