Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a házamon kamera van...

Ha a házamon kamera van felszerelve, van jogom visszanézni?

Figyelt kérdés
Van egy 4 lakásos társasházunk és 4-ből egy ki van adva. Másikakba a családunk lakik. A helyzet az, hogy eldobált szemet találok mostanság a kertben, visszanéztem a felvételeket és láttam, hogy a bérlő dobálja el! Kérdeztem tőle, hogy ő szemetel e? Természetesen letagadta…. A kérdésem az, hogy jogom van visszanézni a felvételeket és szembesíteni a hazugságával?

2022. nov. 24. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%
10 Háztartási célú? Itt egy társasházi tulajdonos adja bérbe a lakásokat, és a társasház közös tulajdonán való tevékenységet figyelik meg. Ez azért nem olyan mint amikor szülinapon végigkamerázom a vendégeket aztán kimentem a számítógépre.
2022. nov. 24. 16:17
 12/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló:

Úgy fogok eljárni, ahogy te írtad.

Szerintem is ez az intelligensebb, megfontoltabb lépés.

Legalább megtudtam, hogy képes a szemembe hazudni könnyűszerrel, csalódtam mellesleg…

Mindenkinek köszönöm a válaszát, ment a zöld!

2022. nov. 24. 16:20
 13/15 anonim ***** válasza:
63%

Nem azt kell kérdezni hogy miért dobáltad szét? Hanem megkérni hogy ne dobálja szét.

Ha a lerakott holmijait fújta szét a viharos szél akkor kérd hogy jobban rögzítse le.

2022. nov. 24. 17:22
 14/15 NTBS ***** válasza:
Igen jogos van és nyugodtan szembesítheted vele, hogy mit tesz.
2022. nov. 24. 19:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha jogilag társasházként működtök, akkor a társasházakra vonatkozó előírásokat kell betartani!

[link]

"A kamerás megfigyelőrendszer telepítéséről a társasházi közgyűlésnek kétharmados többséggel kell határoznia. A kamerarendszer telepítése esetén a társasház adatkezelő, míg a társasház képviselője adatfeldolgozó vagy önálló adatkezelő lehet."

Mivel 3 lakást ti használtok, valószinüleg meglesz a kátharmados többség :D

2022. nov. 24. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!