Van e törvény arra, hogy a Magyar kormányfő egymaga döntésével kivezetheti e Magyarországot az EU ból? Vagy ehhez kötelező a népszavazás megtartása?
Figyelt kérdés
2022. nov. 21. 12:26
1/7 anonim válasza:
Nem nagyon van esély arra hogy egymaga ilyen döntést hozzon mivel tudja hogy az ország többsége nem értene ezzel egyet.
2/7 anonim válasza:
Szerintem ilyet nem forgat a fejében, inkább megreformálni akarja az EU-t.
3/7 anonim válasza:
Az EU-s pénzekből gazdagodtak meg a haverjai, hülye lenne kilépni. Még ha kevesebb pénz jön is (mert valami jönni fog), abból is tudnak lopni.
4/7 Alex Fly válasza:
Igen is meg nem is...
A kilépésről az Országgyűlés dönt,kétharmados többséggel -nem a kormányfő.
De ugye tudjuk azt is, hogy a jelenlegi Parlament bármit megszavaz, amit a viktátor szeretne.
És nem kell hozzá népszavazás -konkrétan az Alaptörvény szerint ezt nem is lehet népszavazásra bocsátani.
5/7 DK-s válasza:
Alex Fly-nak:
Pontosan.
Szép volt, és lényegre-törő.
6/7 A kérdező kommentje:
2003. évben Magyarország Népszavazással lett Uniós ország 2004. május 01-napjától. A parlament 2/3 os többsége dönt az EURÓPAI UNIÓ tagságunkról. Ezt milyen rendelet írja elő? Én ilyennel nem találkoztam.
2022. nov. 22. 14:35
7/7 DK-s válasza:
#6-nak:
Alaptörvény:
Országos népszavazás 8. cikk
(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!