A pirat illegális Magyarországon (kis méretű petárda)?
Csehországba Excalibur Citybe menjél le az egy piac. Ott kapsz ilyeneket F4 eset is. Németeknél nem nagyon fogsz ilyesmit kapni maximum P1 ig. Van 50 grammos P1 petárdájuk is a németeknek. És kifejezetten olyan szakboltba kell menni ahol ilyen komolyabb típusú terméket is árulnak. Pontosan nézd ki a helyet hol akarod megvenni. A lengyeleknél is vannak jó boltok. F4 es 100g os Cobra 8-at lehet lőni és tartani a németeknél egész évben de ők hivatalosan csak annak adják oda akinek van pirotechnikai vizsgája. De osztrákoknál Pyro Powerről láttam már a Youtubeon durva dolgokról unpacking videókat. Németek azok szeretik ezeket a nagy dolgokat és nem soknak van ilyen engedélye. Csehektől és lengyelektől veszik inkább ők is. A hollandoknál és az olaszoknál halottam még ilyesmiről azok is szeretik ezeket a nagy méreteket. A 75 milis Delova Rana Profit próbáld ki.
Excalibur City:
Excalibur City bővebben a kínálat:
https://www.youtube.com/watch?v=Xz1xjEdgyZI
Sörösdoboznagyságú petárdákat és óriási tűzijátékokat kapni. De ha nagy petárdás vagy veszel Dark és Blue alumínium port. Ebayen MMO és PbO2 anódokat, vagy a Labor Platinánál csináltatsz egy platinarudat. Ha alkalmilag szeretnéd veszel 1 literes perklórsavat. Angliából lehet ammonium perklorátot venni abból is elkészíthető a KCLO4. A pyrogarageon tűzijáték készítéshez minden vegyszert és kelléket kapni. KCLO4 az kell hozzá. A Visco 2mm es gyújtózsinórjuk olcsó 80m sokáig elég. De csak persze ha téged ez nagyon érdekel. A Cobra 8 sehol sincs hozzá képest. A vegyszerek és a kellékek mind legálisak.
Tschechenmarkt Excalibur City Tschechenböller Vietnamesenmarkt Polenböller
https://www.youtube.com/watch?v=34wT7sQ21Qw
VADRIASZTÓK / PETÁRDÁK legálisan használhatók itthon? Igen.
https://www.youtube.com/watch?v=pRCZ3P199aw
Részletesen elmondja a hivatásos pirotechnikus.
lyen-olyan méretű, a petárda tiltott. ? Nem tiltott ha p1 osztályba van járjál utána :)
Petárda illegális, független a mérettől.? Nem illegális a p1 besorolással már rég legális
A gazdák is örülnek mert hatékonyabb pár dumbum 5 gével seregélyt varjakat riasztani mintsem drága elektromos gépekkel .. nem véletlen hogy pont ezért hozták létre a p1 kategóriát szerte europában ..
Lehet én vagyok tudatlan, de aki szerint legális, azok dobjanak már ide egy hivatalos jogszabályt, ami szerint nem fognak a rendőrök megb*szni a használatáért? :)
Mert tudtommal mindenféle fajtájú és méretű (köznyelvben egységesen petárdaként emlegetett)
Meg oké hogy több webshopban vadriasztóként van hirdetve, de ha mondjuk a rendőr elkap a belvárosban a használata közben akkor mit mondasz, ugyan milyen vadat riogatsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!