Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élhetek az elállási joggal...

Polarbeer kérdése:

Élhetek az elállási joggal tintasugaras nyomtató esetében?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy nagyon speciális, drága papírt (10 db A4-es papírlap), ami a gyártó szerint kizárólag tintasugaras nyomtatóval nyomtatható. Igen ám, de nekem nincs nyomtatóm, és az összes ismerősömnek és minden nyomtatós cégnek lézernyomtatója van, ráadásul a cégek nem is vállalják idegen papírra a nyomtatást. Meg amúgyis félő, hogy valakinek a random nyomtatója begyűri a drága lapjaimat, és akkor nagyon haragudnék rá, nem annyira közeli ismerős ezért is van kilőve.

Szóval meg vagyok lőve.

Simán kifizetnék a 10 lap nyomtatására 2000 Ft-ot, de egyszerűen nincs meg a lehetőség.

És arra gondoltam, veszek egy tintasugaras nyomtatót (amihez adnak ajándék patront), rádugom a gépemre, majd 10 db nyomtatás után élek az elállási jogommal. Persze fog fogyni az ajándék patronokból egy kicsi. A nyomtatóra a 10 lap nyomtatása után nem lesz szükségem.

- Élhetek az elállási joggal tintasugaras nyomtató esetében?

- Ilyenkor visszakapom a teljes pénzt?

Azzal tisztában vagyok, hogy így is ki kell fizetnem kb. 2000 Ft-ot, mert a visszaküldés általában a vevőt terheli.

Szóval a mutatvány így sem ingyen lenne + még macerás is.

De nem az összeg zavar.

Ugyanitt: nyomtat nekem valaki tintasugaras nyomtatóval 10 db lapot Pesten, azzal, hogy ha begyűri v. tönkreteszi a lapjaimat, akkor leszedem a t*keit? :D

2022. nov. 2. 21:59
 1/10 anonim ***** válasza:
35%

Nem, nem teheted meg.

Használt gépre nem áll az elállási jog. Az csak bontatlan termék visszaküldésére él.

2022. nov. 2. 22:01
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Ilyenre nincs elállási jog. Elállási jog addig van míg ki nem bontottad, onnan max garancia van, amire a "csak úgy" nem kifogás. Ha ez ilyen egyszerű lenne ahogy leírod mindenki ezt csinálná.
2022. nov. 2. 22:03
 3/10 A kérdező kommentje:

1# Ebben az egyben teljesen biztos vagyok, hogy rosszul tudod.

Amit írsz, az igaz a Metallica-lemezre (hangfelvétel), a vibrátorra (higiéniai ok), meg a kontaktlencsére (egészségévédelmi ok). A termékek 99 %-ra viszont nem.

Lásd:

Gyakori tévhitek, 1.-es pont

[link]

2022. nov. 2. 22:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Elolvastam a linked, ez alapján úgy tűnik, elállhatsz, bár valószínűleg a kereskedő sem annyira hülye, hogy nem jön rá, hogy a bekalibráláshoz elhasznált festékmennyiségtől jóval több hiányzik a festékpatronból.

De azt nem értem, hogyha láttad, hogy általad kinézett papírra csak tintasugaras nyomtatóval lehet nyomtatni, akkor miért vetted meg?

Nem tudom merrefelé laksz, de a helyi könyvtárban vagy postán esetleg próbálj meg érdeklődni, hátha náluk van tintasugaras nyomtató és oldalanként x Ft-ért kinyomtatják neked amit szeretnél. Vagy a neten keress olyan szolgáltatást, ahol még használnak ilyet és vállalják, hogy "hozott anyaggal" dolgoznak.

Mert ez, amit tenni akarsz, hát nem tudom finomabban megfogalmazni, de elég pofátlan dolognak tűnik.

2022. nov. 2. 23:36
 5/10 A kérdező kommentje:

4# Köszi a választ, de sajnos nem működik! :(

Posta, könyvtár mind lézernyomtatóval dolgozik.

Kerestem olyan szolgáltatást, hogy hozott papírra nyomtassanak, és nincsen. Pont azért, mert ilyen helyeken nem 20 ezres nyomtatókkal dolgoznak, hogy kockáztassanak ilyen-olyan hozott papírokkal 100 Ft-okért.

Még vásárlás előtt kitaláltam alternatív megoldást a problémámra (írásvetítő fóliára nyomtatok, és ezt rakom rá a spéci papírra), és így elméletben működik, de gyakorlatban ezerszer macerásabb, drágább, és csúnyább, mintha direktben a spéci papíromra nyomtatnék.

2022. nov. 2. 23:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Értem. A macerás, drága azért felteszem nem lenne olyan gond, minthogy csúnyább is lesz.

Viszont ez a nyomtatóvásárlás meg visszaküldés sem lesz egyszerű menet.

Én csak egy sima vok-ot vettem, de mint kiderült, az első ételkészítés után lejött róla a festék, és nem egy levelembe került, mire a webáruház kicserélte.

2022. nov. 2. 23:56
 7/10 A kérdező kommentje:

#4,6 Köszi!

Te 14 napon belül voltál a vokkal?

2022. nov. 3. 00:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen, de nagyon okoskodott a tulaj. Gyakorlatilag még aznap, mikor kihozták, már este megírtam neki a problémát.
2022. nov. 3. 00:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Milyen extra papír az, amire csak tintasugarassal lehet nyomtatni???

Én a machináció helyett dobnék egy kérdést a gyk megfelelő kategóriájába a papírról, mert lehet simán jó az lézernyomtatóba is

2022. nov. 3. 10:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Jobban jársz ha valami budapesti facebook csoportba írsz egy posztot hogy tudna-e valaki ajánlani helyet ahol csinálnak ilyet, vagy személyesen segíteni ebben a tintasugaras nyomtatós ügyben.
2022. nov. 4. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!