Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hagyatéki papír kikérése újra?

Hagyatéki papír kikérése újra?

Figyelt kérdés
Kb. 10 évvel ezelőtt elhunyt a távoli nagyanyám, aki felől örököltem én és az öcsém 2 ingatlant, viszont az a helyzet, hogy nem csak mi vagyunk benne részesek, hanem unokatestvérek is, akikkel azóta nem tartom a kapcsolatot, mivel nagyon kicsi voltam mikor ez meg történt, az ő apukájuk és az enyém is elhunyt még a nagyszülői halàl előtt, így nem maradt köztünk közvetlen kapcsolat. Viszont nekem az évek alatt, különböző költözések miatt nincsenek meg a hagyatéki papírok. Ezeket hol tudnám újra kikérni? Vagy van erre egyáltalán lehetőség, hogy megkapjam valami másolatukat, vagy esetleg valami információt kapjak? Ha igen akkor melyik hivatalba vagy merre kellene,hogy utánajárjak? Nem tudom merre induljak az ügy kapcsán, így még csak azt sem tudom merre keressem az unokatestvéreket.
2022. okt. 30. 18:39
 1/1 anonim ***** válasza:

A területileg illetékes anyakönyvvezetőnél kezdj, ő tud az elhunytról halotti anyakönyvi kivonatot adni.

A hagyatéi végzéssel kapcsolatosan a területilet illetékes közjegyzőt keresd.

Itt tudod megnézni melyik közjegyzőt kell keresni:

[link]

2022. okt. 30. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!